Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla θα αναστείλει σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητά της στο Gigafactory που λειτουργεί κοντά στο Βερολίνο λόγω καθυστερήσεων στη ναυσιπλοΐα που προκαλούνται από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιλον Μασκ ανακοίνωσε προ ημερών ότι σύντομα θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που πυροδότησαν οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίοι στοχεύουν εμπορικά πλοία με πυραύλους και drones στη ζωτικής σημασίας πλωτή οδό από τον Δεκέμβριο.

Η σιιτική πολιτοφυλακή, σύμμαχος της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Χαμάς, ισχυρίζεται ότι στοχεύει αποκλειστικά πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Ερυθρά Θάλασσα: Αποκλείουν οι ναυτιλιακές τις θαλάσσιες μεταφορές – Φόβοι για το διεθνές εμπόριο

Διακοπή παραγωγής

Η παραγωγή οχημάτων Tesla θα σταματήσει μεταξύ 29 Ιανουαρίου και 11 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, με εξαίρεση μερικά τμήματα συναρμολόγησης. Το προπύργιο της Tesla στη Γερμανία απασχολεί περισσότερους από 11.000 ανθρώπους και παράγει περίπου 250.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, όπως η Mediterranean Shipping Company, η Maersk και η Hapag-Lloyd, αποφάσισαν πριν από λίγες ημέρες να εκτρέψουν τους στόλους τους μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ της Αιγύπτου προς το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και τη Νότια Αφρική, περιμετρικά της αφρικανικής ηπείρου. Η μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Ασίας και Ευρώπης έγινε κατέστη έτσι πιο χρονοβόρα και πιο δαπανηρή.

Η Tesla είναι ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής που σταμάτησε την παραγωγική του δραστηριότητα λόγω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα. Η κινεζική Geely και η σουηδική IKEA έχουν επίσης προειδοποιήσει για πιθανές καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά δεκάδων θέσεων των Χούθι στην Υεμένη σε μια προσπάθειά τους να πλήξουν τις στρατιωτικές υποδομές της, ενώ η σιιτική πολυτοφυλακή διαμήνυσε ότι δεν θα αφήσει αναπάντητα τα πλήγματα αυτά

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green