
Το Ιράν εξαπέλυσε την Τρίτη πυραυλικές επιθέσεις εναντίον δύο βάσεων της ένοπλης οργάνωσης «Τζάις αλ Άντλ» («Στρατός της Δικαιοσύνης») στο Πακιστάν, όπως ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο, δύο «σημαντικές βάσεις» της Τζάις αλ Άντλ στο Πακιστάν «καταστράφηκαν». Το πρακτορείο ανέφερε ότι τα πλήγματα επικεντρώθηκαν σε μια περιοχή στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, όπου βρισκόταν «ένα από τα μεγαλύτερα αρχηγεία» της οργάνωσης.
Ποιοι είναι οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη;
Οι μαχητές της ένοπλης οργάνωσης έχουν κατά καιρούς επιτεθεί σε ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στη μεθόριο των δύο χωρών.
«Οι βάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο καταστράφηκαν από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη», μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Προς το παρόν, το Πακιστάν δεν επιβεβαιώνει την επίθεση της Τεχεράνης στο έδαφός του.
Το Ιράν κλιμακώνει τις επιθέσεις
Οι επιθέσεις έγιναν μία ημέρα μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στην περιοχή των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, σε αυτό που αποκάλεσαν ισραηλινό «αρχηγείο κατασκόπων» και σε στόχους στη Συρία που υποστηρίζουν ότι συνδέονται με τον ISIS.
Η Τζάις αλ Άντλ, που σχηματίστηκε το 2012 και χαρακτηρίστηκε ως «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τεχεράνη, είναι μια σουνιτική ένοπλη οργάνωση που δρα στην νοτιοανατολική επαρχία του Ιράν, το Σιστάν-Μπαλουχιστάν, όπου ξεσπούν συχνά ένοπλες συγκρούσεις.
Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται το αίτημα για περισσότερα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους εθνοτικούς Μπαλούτσι στο Ιράν και έχει εξαπολύσει πολυάριθμες επιθέσεις κατά των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών.
Τον περασμένο μήνα, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Σιστάν-Μπαλουχιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 Ιρανοί αστυνομικοί.
Το Σιστάν-Μπαλουχιστάν συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και έχει ιστορικό συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν και σουνιτών μαχητών, καθώς και λαθρεμπόρων ναρκωτικών.
Η επαρχία είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές του Ιράν και κατοικείται κυρίως από σουνίτες εθνοτικούς Μπαλούτσι, μια μειονότητα στο κυρίως σιιτικό Ιράν.
Πηγή: In.gr


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές