Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, ανοίγοντας με περιορισμένες διακυμάνσεις μια βραχύβια εβδομάδα, λόγω των αργιών της σεληνιακής πρωτοχρονιάς.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε σχεδόν σταθερός, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε 0,65% στις 3.200,42 μονάδες, αντιστρέφοντας τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,73%, καθώς επηρεάστηκε από τις απώλειες της Samsung Electronics, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,79%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 0,95% για να κλείσει στις 7.625,9 μονάδες, υποχωρώντας από το υψηλό όλων των εποχών την Παρασκευή. Οι αγορές περιμένουν επίσης απόφαση για τα επιτόκια από την Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας την Τρίτη.

Αντίθετα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέβηκε κατά 0,54% στις 36.354,16 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,67% κλείνοντας στις 2.556,71 μονάδες.

Οι συναλλαγές σε Κίνα, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ ήταν υποτονικές καθώς πλησιάζει η Σεληνιακή Πρωτοχρονιά.

Στα μάκρο της ημέρας, η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών της Κίνας επεκτάθηκε για 13ο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα της Caixin, αλλά η ανάπτυξη ήταν ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών υπηρεσιών έφτασε στο 52,7, έναντι 52,9 τον προηγούμενο μήνα.

Η Caixin επεσήμανε «μια αξιοσημείωτη άμβλυνση του ρυθμού αύξησης των νέων παραγγελιών» για τον κλάδο, αν και είπε επίσης ότι η απασχόληση αυξήθηκε ελαφρά για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και οι εταιρείες ήταν γενικά αισιόδοξες για τις προοπτικές δραστηριότητας των υπηρεσιών 12 μηνών.

Επίσης, ο PMI υπηρεσιών Judo Bank Australia αυξήθηκε στο 49,1 τον Ιανουάριο, από 47,1 τον Δεκέμβριο. «Μια σταθεροποίηση της ζήτησης, υποστηριζόμενη από μια πιο ρηχή πτώση στις εξαγωγικές δραστηριότητες, οδήγησε στη μείωση της δραστηριότητας των υπηρεσιών με οριακό μόνο ρυθμό τον Ιανουάριο», σύμφωνα με την έρευνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές