Παρά το εφόδιο των ευεργετικών της γονιδίων, η Kaia Gerber έχει ήδη πετύχει σε τρεις διαφορετικές μεταξύ τους βιομηχανίες. Ως μοντέλο, έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα σε ηλικία 16 ετών, ενώ λίγα χρόνια αργότερα έγινε το πρόσωπο της Celine και απέκτησε την ιδιότητα του top model. Δεν σταμάτησε όμως εκεί.

Ως δραστήρια Gen Z-er, η κόρη του σούπερ μόντελ της δεκαετίας του ’90 Cindy Crawford έχει αναδειχθεί σε μια επιτυχημένη κωμική ηθοποιό, ενώ διατηρεί ένα book club αλλιώτικα από τα άλλα, που της έχει χαρίσει τον τίτλο της «βιβλιοθηκαρίου του διαδικτύου».

Μόδα: Τα πλουσιότερα μοντέλα στον κόσμο – Δεν τα έβγαλαν όλα απ’ την πασαρέλα

Η Gerber μεγάλωσε στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. Η κόρη της Cindy Crawford και του συνιδρυτή της τεκίλας Casamigos, Rande Gerber, φοίτησε σε δημόσιο σχολείο μέχρι την όγδοη τάξη, ζώντας σε ένα περιβάλλον κανονικότητας, όπου οι γονείς της παρά τη δημοσιότητα και τους παπαράτσι, επέμεναν να ζουν μια φυσιολογική ζωή. «Συμμετείχα στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου μου, έκανα βόλτες με τους γονείς μου, οι οποίοι ποτέ δεν άφησαν να τους υπαγορεύσει τι έκαναν ή τι δεν έκαναν», επισημαίνει στην Wall Street Journal.

Το μόντελινγκ

Η καριέρα της Gerber στο μόντελινγκ αναμφίβολα ενισχύθηκε από το γεγονός ότι η μητέρα της είναι η Crawford, γεγονός που το οποίο δεν περνάει απαρατήρητο και από την ίδια, αφού έχει και εκπληκτική ομοιότητα με τη μητέρα της. Το περασμένο φθινόπωρο, η AppleTV+ κυκλοφόρησε το «The Super Models», μια σειρά για την Crawford καθώς και για τις συναδέλφους της που λάνσαραν τον όρο «σούπερ μοντέλα» Naomi Campbell, Christy Turlington και Linda Evangelista.

Δεν άργησε να φτάσει στα υψηλότερα κλιμάκια του κόσμου του μόντελινγκ, σχεδιάζοντας μια συλλογή μόδας με τον Karl Lagerfeld το 2018, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Celine του Hedi Slimane και εμφανιζόμενη τρεις φορές στο εξώφυλλο της Vogue. Γρήγορα έγινε βασικός πυλώνας στις διεθνείς πασαρέλες της εβδομάδας μόδας.

Τώρα, χρόνια μετά την έναρξη της καριέρας της ως μοντέλο, στην ηλικία που οι περισσότεροι άνθρωποι τελειώνουν το κολέγιο, η Gerber βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Από τη μία πλευρά, στο χώρο του μόντελινγκ, δεν ήταν ποτέ περισσότερο
μεγαλύτερη και πιο έμπειρη ως περιζήτητη επαγγελματίας, αλλά στην υποκριτική, βρίσκεται -όπως περιγράφει και η ίδια στη WSJ- σε «νηπιακό στάδιο».

Η υποκριτική

Ο πρώτος αξιοσημείωτος ρόλος της Γκέρμπερ ήταν στο «American Horror Story» του Ράιαν Μέρφι το 2021, αλλά το «Bottoms» και τα κωμικά πρότζεκτ «Palm Royale» στο Apple TV+ αποτελούν την πραγματική της εισαγωγή ως ηθοποιός. Στους ρόλους που επιλέγει, η Gerber φαίνεται να προκαλεί σκόπιμα και να «γκρεμίσει» την παγιωμένη προσωπικότητα του σούπερ μόντελ. Ενώ μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας «Mother Mary», μιας ταινίας της A24 με πρωταγωνίστριες τις Anne Hathaway και Michaela Coel.

Η προθυμία της Gerber να τσαλακώσει την εικόνα της και να παίξει ενάντια στις προσδοκίες όλων, είναι βασικό μέρος της κωμικής της γοητείας. «Η κωμωδία ήταν κάτι που δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να το κάνω, και δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι πίστευαν επίσης ότι θα μπορούσα να το κάνω», ισχυρίζεται η Gerber.

Η βιβλιοθηκάριος του Instagram

Σε μια εποχή όπου ακόμη και ένα μοντέλο-σταρ δεν μπορεί ποτέ να είναι μόνο ένα μοντέλο, η ιδέα να δημιουργήσει κάτι από το μηδέν τής άρεσε και όπως δήλωσε στη Wall Street Journal, «προσέφερε μια διέξοδο ηρεμίας στην πολύβουη καθημερινότητα όπου κυριαρχούσε η φήμη». «Αντιμετώπισα την ιδέα για ένα book club ως δώρο αρχικά στον εαυτό μου», πρόσθεσε.

Ξεκίνησε τη λέσχη βιβλίων της στο Instagram Live στις αρχές της πανδημίας, με την πρώτη της συνέντευξη να αφορά τους ηθοποιούς Paul Mescal και Daisy Edgar-Jones, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Normal People».

Ακόμη και σήμερα που η πανδημία αποτελεί παρελθόν, ένα μεγάλο μέρος του χρόνου της Gerber έχει αφιερωθεί σε επαγγελματικό πλέον επίπεδο, στη λέσχη βιβλίου της στο Instagram, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν συνεντεύξεις που κάνει από το σπίτι της, συχνά με ηχηρά ονόματα του χώρου αλλά και ανθρώπους που δεν θα περίμενε κανείς, όπως η Lena Dunham, η Jane Fonda και η Emily Ratajkowski.

Φέτος, εγκαινιάζει μια πιο επίσημη εκδοχή της λέσχης με την ονομασία «Library Science», η οποία περιλαμβάνει έναν ιστότοπο και μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις με συγγραφείς. Θα διαθέτει επίσης έναν χώρο για τους αναγνώστες να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μοιράζονται τις κριτικές και τις προτάσεις τους για ό,τι έχουν διαβάσει.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει social στο τηλέφωνό της και λογαριασμό στο TikTok, προτιμά να δημοσιεύει memes ή screenshots από ταινίες όταν αποφασίζει να μοιραστεί κάτι και φυσικά να προωθήσει στο Instagram το book club της.

Πριν από πέντε χρόνια, «αν με ρωτούσατε ποια ήταν τα όνειρά μου, θα έλεγα κάτι εντελώς διαφορετικό», λέει. «Τώρα, ομολογώ πως η ζωή μου δεν θα είναι αυτό που νόμιζα ότι θα είναι – ίσως να είναι πολύ καλύτερη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή