Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι περισσότερες αγορές της Ασίας, με εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ, αφού τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ κλυδώνισαν τη Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, έκανε τη διαφορά, και έκλεισε με κέρδη 0,96%, καθώς η πόλη επέστρεψε μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας θα παραμείνουν κλειστές για όλη την εβδομάδα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε από τα υψηλά 34 ετών, χάνοντας 0,69% στις 37.703,32 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε μεγαλύτερη πτώση της τάξεως του 1,05% και έκλεισε στις 2.584,59 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,1% για να κλείσει στις 2.620,42 μονάδες, με τη Samsung Electronics να χάνει 1,6%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε σε θετικά εδάφη και κέρδισε 0,96%, κλείνοντας τη μέρα στις 853,3 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατα 0,87% για να κλείσει στις 7.537,7, επεκτείνοντας το σερί πτώσης για τρίτη ημέρα.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η Ιαπωνία δημοπράτησε τα πρώτα κρατικά ομόλογα κλιματικής μετάβασης στον κόσμο (ομόλογα GX), σύμφωνα με το Nikkei Asia. Το επίσημο όνομα «Ιαπωνικό Ομόλογο για την Κλιματική Μετάβαση» είναι ένα χρηματοδοτικό μέσο που θα χρησιμοποιηθεί για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα της χώρας και την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τεχνολογίες που στοχεύουν στη μακροπρόθεσμη μείωση των επιβλαβών εκπομπών, ανέφερε η έκθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές