Άρδην έχει αλλάξει αυτήν την ώρα το κλίμα στο χρηματιστήριο Αθηνών, με τις στηρίξεις από τη δεικτοβαρή Coca Cola να μην επαρκούν να απορροφήσουν τις πιέσεις, οι οποίες έχουν ενταθεί, ειδικά στους τίτλους που έχουν υπεραποδώσει από την αρχή της χρονιάς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,13% στις 1.387,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 50,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.372,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης πτώση 0,49% στις 1.207,21 μονάδες.

Συνεχίζεται η διόρθωση

Όπως όλα δείχνουν η αγορά δεν έχει ολοκληρώσει τις διορθωτικές της κινήσεις, ενεργοποιώντας μάλιστα τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από αρκετά χαρτοφυλάκια. Ειδικά μάλιστα στους τίτλους που έχουν δώσει αποδόσεις από την αρχή του έτους, με αρκετούς να σπεύδουν να τις ενθυλακώσουν πριν ροκανιστούν περαιτέρω.

Βέβαια, η διορθωτική πορεία, αν αναλογιστεί κανείς την έντασή της, μόνο ανησυχίες δεν προκαλεί στην παρούσα, αφού μετά από αρκετές εβδομάδες η αγορά χρειαζόταν να κάνει ένα pullback προκειμένου να ανασυντάξει τις δυνάμεις της. Μέχρι πρότινος άλλωστε οι οι διορθώσεις περιορίζονταν σε ενδοσυνεδριακές ελεγχόμενες κινήσεις χωρίς να απειλούν καίρια σημεία της τάσης. Το κομβικό σημείο αλλαγής τάσης πλέον βρίσκεται στις 1.350 μονάδες με ανερχόμενη κλίση και με όριο ανοχής τις 1.322 μονάδες. Όσο η αγορά βρίσκεται πάνω από αυτές τις στηρίξεις δεν απειλείται η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

Σε τέτοιες περιόδους οι εγχώριοι αναλυτές συστήνουν προσεκτικό stock picking σε τίτλους που έχουν να δώσουν το «πακέτο» των ισχυρών μεγεθών, με θετικές προοπτικές σε κλάδους που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης. Μια εξίσωση που το τελευταίο διάστημα, ειδικά στις μεγάλες ανοδικές κινήσεις της αγοράς παραμειλείται από την εγχώρια κοινότητα, στο όνομα του ενθουσιασμού των αποδόσεων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Quest, Βιοχάλκο, Σαράντης, Aegean, Eurobank, ΕΛΧΑ, Λάμδα και Μυτιληναίος βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων καταγράφοντας απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Cenergy, Jumbo, Motor Oil, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργεαική, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και Autohellas.

Στον αντίποδα, το +6,63% της Coca Cola δίνει σημαντικές στηρίξεις, ενώ οριακά ανοδικά είναι οι ΟΤΕ, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΟΠΑΠ και ο Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών