Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με εκείνες του Χονγκ Κονγκ και της Ιαπωνίας να τροφοδοτούν το θετικό κλίμα με τη δυναμική τους σε πολυετή υψηλά.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 βρέθηκε σε νέο υψηλό 34 ετών, ήτοι στις 38.863,69 μονάδες, και απέχει πλέον λιγότερο από 100 μονάδες από το ιστορικό ρεκόρ του. Ωστόσο, έκλεισε με κέρδη 0,86% στις 38.487,24 μονάδες, μια ημέρα αφότου η χώρα έχασε τη θέση της ως η τρίτη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία έναντι της Γερμανίας και ανέφερε τεχνική ύφεση.

Η οικονομική επιβράδυνση στην Ιαπωνία έχει δημιουργήσει ελπίδες ότι μπορεί να διατηρήσει την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παρόλο που ο υπουργός Οικονομικών της χώρας φέρεται να έχει εκφράσει ανησυχίες για την αδυναμία του γιεν.

Επίσης, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,41%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παραμένουν κλειστές για τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,69% για να κλείσει στις 7.658,3 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέβηκε 1,27% στις 2.624,73 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές