
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει ότι “δεν καταλαβαίνει” πώς ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ “μπορεί να είναι με το μέρος” της Ρωσίας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Όταν ο «Τραμπ της Αργεντινής» συνάντησε τον… ορίτζιναλ – Η θερμή αγκαλιά και οι κολακείες
“Δεν καταλαβαίνω πώς ο Ντόναλντ Τραμπ είναι με το μέρος του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν. Είναι αδιανόητο”, δηλώνει, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης αυτής που αναμένεται να μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα).
«Ο Τραμπ δεν συνειδητοποιεί ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει»
Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, μεγάλο φαβορί για να λάβει το χρίσμα του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, προέτρεψε τους υποστηρικτές του στο Κογκρέσο να μπλοκάρουν αμερικανική στρατιωτική βοήθεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο.
Ο 77χρονος πρώην μεγιστάνας έχει διαβεβαιώσει κατά το παρελθόν ότι μπορεί να θέσει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία “σε 24 ώρες”, εάν επανεκλεγεί.
“Δεν πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει τον Πούτιν. Ξέρω ότι τον συνάντησε αλλά δεν του αντιτάχθηκε ποτέ”, συνεχίζει ο Ουκρανός πρόεδρος.
“Δεν πιστεύω ότι (ο Τραμπ) συνειδητοποιεί ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει ποτέ”, προσθέτει.
Αποδυναμωμένη
Η Ουκρανία εμφανίζεται πολύ αποδυναμωμένη απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα και περιμένει τα δυτικά όπλα που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή της, ενώ ο πόλεμος έχει εισέλθει στον τρίτο χρόνο του. Η νίκη ή η ήττα της Ουκρανίας “εξαρτάται από εσάς”, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Ζελένσκι στους συμμάχους του.
Οι Ουκρανοί καταγράφουν ήττες εδώ και εβδομάδες στα ανατολικά, κυρίως με την απώλεια της πόλης-φρούριο Αβντιίβκα και σήμερα με την απόσυρσή τους από το χωριό Λαστότσκινε, κοντά στην Αβντιίβκα.
Στη συνέντευξη στο CNN, ο πρόεδρος Ζελένσκι προειδοποιεί ακόμη ότι “εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν” εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσφέρουν εκ νέου την υποστήριξή τους.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα