Τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια προσέλκυσαν καθαρά 6,5 δισ. δολάρια το επταήμερο έως τις 6 Μαρτίου, λόγω των αδύναμων στοιχείων παραγωγής στις ΗΠΑ και των παρατηρήσεων των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Federal Reserve, που τροφοδότησαν τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων αργότερα φέτος. Αυτό σηματοδότησε μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα εισροών στα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, έδειξαν τα στοιχεία του LSEG.

Την περασμένη εβδομάδα, οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ ανέφεραν ότι, παρά την πρόσφατη άνοδο των πιέσεων στις τιμές, η ευρύτερη πρόοδος στον πληθωρισμό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μειώσεις επιτοκίων αργότερα φέτος.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI Stock Index  έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 774,66 την Παρασκευή, ενισχυμένος από προηγούμενες καταθέσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell, οι οποίες ενίσχυσαν τις προσδοκίες για επερχόμενες μειώσεις επιτοκίων.

Ανά περιοχή, τα ασιατικά αμοιβαία κεφάλαια προσέλκυσαν περίπου 2,89 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, την όγδοη συνεχή εβδομάδα καθαρών αγορών τους. Τα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά κατέγραψαν επίσης καθαρές εισροές περίπου 1,9 δισ. δολαρίων και 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

Ο τομέας της τεχνολογίας συνέχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, με εισροές κεφαλαίων 1,45 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας την όγδοη εβδομάδα καθαρών αγορών του.

Αντίθετα, ο χρηματοοικονομικός τομέας σημείωσε καθαρές εκροές ύψους 834 εκατ.δολαρίων.

Τα παγκόσμια ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια ενισχύθηκαν, συγκεντρώνοντας εισροές ύψους 18,04 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ποσό από τα μέσα Απριλίου 2021.

Τα μεσοπρόθεσμα ομολογιακά κεφάλαια σε δολάρια ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, προσέλκυσαν περίπου 3,7 δισ. δολάρια, τη μεγαλύτερη καθαρή εισροή από τις 3 Μαΐου 2023. Τα εταιρικά και κρατικά ομολογιακά κεφάλαια παρουσίασαν επίσης εισροές 3,06 δισ. δολαρίων και 2,23 δισ. δολαρίων, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, τα funds της χρηματαγοράς κατέγραψαν καθαρές αγορές αξίας 57,3 δισ. δολαρίων.

Μεταξύ των εμπορευμάτων, τα αμοιβαία κεφάλαια πολύτιμων μετάλλων παρουσίασαν εκροές για 10η συνεχή εβδομάδα, συνολικού ύψους περίπου 788 εκατ. δολαρίων. Τα αμοιβαία κεφάλαια του κλάδου της ενέργειας είχαν επίσης καθαρές εισροές 121 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές