Διαστάσεις παίρνει σταδιακά η διόρθωση στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πλέον προσγειώνεται στην τελική ευθεία προς τη ζώνη στήριξης των 1.400 μονάδων, υπό το βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των τίτλων του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,95% στις 1.413,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 58,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.423,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,10% στις 1.217,22 μονάδες.

Ξεσπά πτωτικά το ΧΑ

Μετά από αρκετή ώρα μικρών διακυμάνσεων και επιλεκτικών κινήσεων, το ΧΑ χάνει τις στηρίξεις του και υποκύπτει στις πιέσεις της πλειονότητας των τίτλων του. Μάλιστα, το πτωτικό ξέσπασμα ήρθε μόλις και οι τράπεζες έχασαν τον βηματισμό τους, με την Πειραιώς να είναι στο επίκεντρο τόσο των απωλειών όσο και των συναλλαγών.

Τεχνικά, σύμφωνα με την Fast Finance, η αγορά παραμένει long όσο κλείνει πάνω από τις 1.396 μονάδες. Η ζώνη στήριξης σε κάθε περίπτωση είναι στη ζώνη των 1.386 – 1.396 μονάδων, ενώ μεσομακροπρόθεσμα δεν έχει αλλάξει κάτι στην εικόνα της αγοράς. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η ζώνη των 1.380 – 1.460 μονάδων είναι ένα επίπεδο που μπορεί να ταλαιπωρήσει την αγορά μιας και είναι ορόσημο των τελευταίων 26 ετών. Από την άλλη ο ταλαντωτής μας έχει κατέβει αισθητά και αν συνεχίσει να κινείται με συσσώρευση θα μπορέσει να δώσει και πάλι ανοδική κίνηση χωρίς σοβαρή διόρθωση τιμών.

Στον FTSE 100, οι 3.392 μονάδες είναι το κύριο επίπεδο στήριξης, ενώ χρειάζεται κατοχύρωση των 3.495 μονάδων αν θέλει να δοκιμάσει συνέχιση της κίνησης προς τις 3.558 μονάδες. Ο τραπεζικός ήδη έχει χάσει την στήριξη των 1.220 μονάδες. Η Πειραιώς είναι σίγουρο ότι θα δείξει με την είσοδο των νέων τίτλων το τι περιμένουμε στο άμεσο μέλλον.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, άνω του 1% είναι η πτώση σε Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και Πειραιώς, με την τελευταία μάλιστα να έχει διακινήσει 21,5 εκατ. ευρώ τζίρο.

Ήπια πτωτικά  κινούνται οι Jumbo, ΟΤΕ, Σαράντης, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Quest, Aegean και Εθνική, με την Autohellas και τη Cenergy να είναια μετάβλητες. Θετικά κινούνται στον 25άρη μόνο η Coca Cola με +0,35% και η Βιοχάλκο με +0,52%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών