Η μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα επιβεβαιώνει τα ευρήματα, τα οποία είναι ανησυχητικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Απαιτούνται αντανακλαστικά των αγοραστών για να αποφευχθούν τα χειρότερα

Άνετη η επικράτηση των πωλητών στην πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας.

Και μολονότι η πτώση ήλθε χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, μολαταύτα δεν αφαιρείται αξία από την προσπάθειά τους.

Και μπορεί, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η ανοδική τάση να παραμένει κραταιά, όμως το βραχυπρόθεσμο μοτίβο διαταράσεται, καθώς δοκιμάζονται επίπεδα στήριξης.

Η εικόνα είναι μικτή, καθώς κάποια εξ αυτών χάθηκαν, κάποια συντηρήθηκαν οριακά.

Η μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα επιβεβαιώνει τα ευρήματα, ενώ και το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας λειτουργεί επιβαρυντικά.

Ο Γενικός Δείκτης είχε τις 1405-1407 μονάδες ως βάση, ο Τραπεζικός το επίπεδο των 1220 που χάθηκε, ο 25άρης FTSE τις 3415 που επίσης χαθήκαν.

Παρόμοια εικόνα στις δεικτοβαρείς μετοχές. Η ΕΤΕ ελπίζει στα 6,98€, στην ΑΛΦΑ έγινε ..σφαγή στα 1,68 με εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια να άλλαξαν χέρια εκεί. Η ΕΥΡΩΒ πιέστηκε προς το τέλος, και τα 1,86 δεν άντεξαν, ενώ η ΠΕΙΡ μοιάζει περισσότερο ευμετάβλητη λόγω του πρόσφατου placement, ωστόσο κανείς δεν θέλει να απομακρυνθεί από τα 4 ευρώ για ευνόητους λόγους.

Ο ΜΥΤΙΛ έχει χτίσει ένα οχυρό μεταξύ 35,40 και 35,70, όπου θα ήταν λογικό να βγουν υποστηρικτικές αγορές, υπενθυμίζοντας ότι οι αναλυτές συγκλίνουν για στόχους πέριξ των 44 ευρώ.

Τα στασινόχαρτα δείχνουν κακή εικόνα, παρά την προσπάθεια.. εξωραϊσμού στο περασμένο δίμηνο. Ειδικότερα ΕΛΧΑ και ΒΙΟ πιέζονται σημαντικά, με τη μητρική να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί στα 5,3 και την ΕΛΧΑ να επιστρέφει στο θλιβερό αργόσυρτο μοτίβο, εξαιρετικά αποτιμημένη σε χρηματοοικονομικούς όρους.

Η ΑΡΑΙΓ έχει τα 12,60 σαν άξονα περιστροφής βραχυπρόθεσμα, που έχει συντηρήσει τίμια όλον τον Μάρτιο. Τα 12,10 φαίνονται καλό οχυρό, αν τυχόν η μετοχή κινηθεί επιθετικά πτωτικά αυτές τις λίγες συνεδριάσεις πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2023, όπου και αναμένονται νέα ιστορικά ρεκόρ στα βασικά μεγέθη, αναλογιζόμενοι και την αύξηση στην κίνηση επιβατών.

Κακή συμπεριφορά από τη ΔΕΗ που έχασε το επίπεδο των 11,60 ευρώ με μεγάλο όγκο συναλλαγών που συντήρησε σε όλο το 2023 (δοκιμάστηκε 4 φορές, 7/2, 14/2, 28/2, 5/3).

Η ΜΠΕΛΑ κράτησε οριακά τα 26,4, με τη βάση να βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα, στο επίπεδο των 25.

Ο ΟΤΕ ξαναμπήκε σε ζημίες σε ετήσια βάση ( -1,5%), με μόνο τις ΕΥΔΑΠ (-18%) και ΤΕΝΕΡΓ (-10%) να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στα διεθνή Χρηματιστήρια επικράτησε παρόμοια πτωτικότητα, αν και μικρότερης έντασης, κάτι που επιτάχυνε και τις εγχώριες ρευστοποιήσεις.

Ειδική μνεία στο bitcoin που είδε νέα ιστορικά υψηλά εν όψει halving, συμπαρασύροντας αρκετά κρυπτονομίσματα/altcoins. Το Ethereum πανάξια προσπερνά τα 4000 δολάρια (να υπενθυμίσουμε ότι τεχνολογικά αφορά σε αιχμή του δόρατος) ενώ και το Solana παρέμεινε το πιο επιθετικό βλέποντας και τα 150 δολάρια, με την ετήσια απόδοσή του να προσπερνά το… +720%.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Wall Street ανοίγει μια ώρα νωρίτερα, λόγω αλλαγής ώρας, στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Αντίστοιχα, το κλείσιμο είναι στις 22:00.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.