Ολοκληρώθηκε η εξαγορά αιολικού πάρκου στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της από 24.07.2023 ανακοίνωσης, η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”) ανακοινώνει ότι, ολοκλήρωσε, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. (“ΔΕΗ Ανανεώσιμες”) και μετά από την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων (conditions precedent), συνήθων σε τέτοιου είδους συναλλαγές, την εξαγορά από τις ευρωπαϊκές θυγατρικές του ομίλου Lukoil του 100% της Land Power s.r.l., η οποία κατέχει αιολικό πάρκο σε λειτουργία στη Ρουμανία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 84MW.

ΔΕΗ Ανανεώσιμες – Intrakat: Στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Το αιολικό πάρκο παράγει περισσότερες από 200GWh ετησίως καθώς βρίσκεται στις περιοχές Dorobantu και Topolog, οι οποίες έχουν το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη χώρα.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιλέχθηκε ως προτιμώμενος αγοραστής μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν διεθνείς εταιρείες.

Η Kommunalkredit Austria AG ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP και Milbank LLP ως νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Επενδυτικό έργο «Φοίβη»

Υπενθυμίζεται πως πολύ πρόσφατα με συντονιστή διοργάνωσης την Eurobank και συνδιοργανωτές την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς υπεργάφη κοινοπρακτική χρηματοδότηση της Φοίβη Ενεργειακή Μονοπρόσωπη Α.Ε., θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η χρηματοδότηση εξασφαλίζει την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός από τους μεγαλύτερους Φωτοβολταϊκούς (Φ/Β) Σταθμούς στην Ευρώπη, ονομαστικής ισχύος 550 MWp, ένα ορόσημο για τον Όμιλο ΔΕΗ και σταθμό για την ενεργειακή μετάβαση και την από-ανθρακοποίηση της Ελλάδας.

Το νέο φωτοβολταϊκό έργο «Φοίβη», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025, θα αναπτυχθεί στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Απαρτίζεται από τρείς διαφορετικές υποπεριοχές συνολικής έκτασης περίπου 10.000 στρεμμάτων στις οποίες πρόκειται να εγκατασταθούν περίπου 950.000 Φ/Β πλαίσια bifacial τεχνολογίας. Για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια θα εγκατασταθούν σε ιχνηλάτες μονού άξονα (trackers).

Μετά την αποπεράτωση και τη σύνδεση με το Σύστημα, η παραγωγή του Φ/Β Σταθμού αναμένεται να φτάνει την 1 ΤWh, ενέργεια που αντιστοιχεί στις ανάγκες περίπου 200.000 νοικοκυριών και που πρόκειται να καλύψει σχεδόν το 2,5% της εγχώριας παραγωγής ενέργειας. Παράλληλα, με τη λειτουργία του σταθμού αποτρέπεται η εκπομπή 550 kt CO2 ετησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green