Συνάντηση με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννης Μασούτης στο περιθώριο των επαφών της υπουργού με τη διοίκηση της Ένωσης Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη, κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος αναμένεται «να ξεπαγώσει έπειτα από χρόνια, που είχε διατηρηθεί στα επίπεδα, που όριζαν οι δεσμευτικές συμφωνίες της χώρας».

Κατώτατος μισθός: Ανεβαίνει κατά 50 ευρώ στα 830 ευρώ

«Η ΚΕΕΕ συμφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνοδευθεί με ταυτόχρονες παροχές προς τις επιχειρήσεις, με ελάφρυνση των εργοδοτικών εισφορών και κίνητρα για διατήρηση και πρόσθεση νέων θέσεων εργασίας» επεσήμανε προς την υπουργό, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης εκφράζοντας την πάγια θέση της Διοικητικής Επιτροπής.

«Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις επιζητούν σειρά από μέτρα, όπως φοροαπαλλαγές και μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να επανεπενδύουν στην κοινωνία και τους εργαζομένους τα πρόσοδα της ανάπτυξης, δημιουργώντας εργασιακή ασφάλεια και ευημερία στην οικονομία και στον τόπο» πρόσθεσε.

Οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

Ο νέος κατώτατος μισθός από την Δευτέρα 1η Απριλίου προσδιορίζεται – πλέον – στα 830 ευρώ, ενώ το κατώτατο ημερομίσθιο στα 37,07 και το επίδομα ανεργίας στα 509 ευρώ.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά αύξηση των κατώτατων αμοιβών από το 2019, όταν ο μισθός ήταν 650 ευρώ. «Πρόκειται για αύξηση 27,7% στις κατώτατες αμοιβές, όταν ο πληθωρισμός το αντίστοιχο διάστημα αυξήθηκε κατά 16,6%» τόνισε η υπουργός Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι υπολογίζοντας και σημερινή αύξηση οι εργαζόμενοι που αμείβονται με βάση τον κατώτατο μισθό θα λάβουν – ετησίως – τρείς επιπλέον μισθούς σε σχέση με τις αμοιβές του 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax