Έπεσαν οι υπογραφές στην ΑΒBank. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κυοφορούμενο εδώ και μήνες deal έκλεισε με ευχαριστημένες όλες τις πλευρές.

Είναι μια συμφωνία που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς το πρώην ανώτατο στέλεχος της Glencore και δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας στην πρόσφατη λίστα του Forbes, Τέλης Μυστακίδης, θα κατέχει περίπου το 48% των μετοχών της τράπεζας, αλλά θα ελέγχει το 68%, δηλαδή θα έχει πλήρη έλεγχό της.

Aegean Baltic Bank: Στον έλεγχο του Τέλη Μυστακίδη οδεύει το πλειοψηφικό πακέτο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος ιδιοκτήτης διατηρεί την εμπιστοσύνη του στη διοίκηση Αφθονίδη και πιστεύει πάρα πολύ στη συγκεκριμένη επένδυση. Μικρή συμμετοχή στο σχήμα φαίνεται ότι θα έχει επίσης και ο εφοπλιστής  Άλεκ Τομάζος, ο οποίος συνεργάζεται με το Τέλη  Μυστακίδη στις ναυτιλιακές επενδύσεις και ο οποίος είχε σημαντική παρουσία στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ΑΒBank.

Η εξαγορά της Aegean Baltic Bank δείχνει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο και τις προσδοκίες που δημιουργεί η δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η Aegean Baltic Bank αν και σχετικά μικρή τράπεζα έχει αξιόλογο αποτύπωμα στην αγορά και ειδικά στον στρατηγικό τομέα της ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου 2023 το ενεργητικό της τράπεζας φτάνει τα 1,15 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις πελατών το 1 δισ. ευρώ και οι χορηγήσεις δανείων τα 505 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 79% είναι ναυτιλιακά δάνεια. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων ανήλθε στο 1,7% με 91,3% κάλυψη από προβλέψεις. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 21,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις