
Εκδήλωση Open Day με τίτλο «Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» και αφιερωμένη στην επαγγελματική εκπαίδευση διοργανώνει η ΔΥΠΑ το Σάββατο 20 Απριλίου, στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τους νέους και τους γονείς για την επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση, καθώς και για τις ειδικότητες αιχμής που μπορούν να επιλέξουν και που προσφέρουν οι 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και τα 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.
ΔΥΠΑ: 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παράλληλα με τη μουσική και τη συμμετοχή σε κλήρωση για δώρα όπως παιχνιδομηχανές, δωροεπιταγές κ.ά., οι επισκέπτες θα μπορούν να συνομιλήσουν με μαθητευόμενους, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς για τα προγράμματα σπουδών των ΕΠΑΣ και των ΙΕΚ, καθώς επίσης να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για το έργο και τις δημιουργίες τους.
Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα
Το Open Day δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και γονείς να γνωρίσουν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, τη φιλοσοφία του δυικού συστήματος που εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ (που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με το πρόγραμμα αμειβόμενης και ασφαλισμένης μαθητείας – πρακτικής – σε εργασιακό χώρο), το επίδομα σίτισης και στέγασης και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τους δρόμους που ανοίγονται για τους μαθητές των ΕΠΑΣ και τους σπουδαστές των ΙΕΚ μετά την αποφοίτησή τους.
Παράλληλα, η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία ενημέρωσης για τις συνεργασίες με επιχειρήσεις που ηγούνται στον τομέα δραστηριότητάς τους (ΕΑΒ, ΟΝΕΧ, ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ) και τα έργα κτιριακής – ενεργειακής αναβάθμισης και εξοπλισμού των εργαστηρίων των ΕΠΑΣ και ΙΕΚ, με πόρους άνω των 143 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η ώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, που πλέον αποτελεί στόχο και του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, καθώς τα επαγγέλματα και οι δεξιότητες των αποφοίτων βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αποτελεί στόχο και της ΔΥΠΑ, ώστε να εξασφαλίσει επαγγελματική αποκατάσταση σε μαθητές και σπουδαστές, με ταυτόχρονη κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των επιχειρήσεων για κατάλληλο προσωπικό.
Όλες οι πληροφορίες για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/mathitia


Latest News

Εύσημα Γκεοργκίεβα σε Ελλάδα - «Από τις καλύτερες επιδόσεις ανάπτυξης στην Ε.Ε».
Πιερρακάκης: Ατενίζουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα - Τι είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ μετά τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Νέο τοπίο στα αποταμιευτικά προϊόντα - Πώς η ΕΚΤ αλλάζει τον χάρτη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει μειώσει επτά φορές από τον περασμένο Ιούνιο τα επιτόκια

Δημογραφικό: Το «αγκάθι» στα...σπλάχνα της ελληνικής οικονομίας
Είναι χαρακτηριστικό πως η ηλικιακή ομάδα των 30-44 ετών βαίνει αναλογικά μειούμενη, ενώ αυξάνονται οι εργαζόμενοι άνω των 65 ετών

Προς κατάργηση (;) το τέλος επιτηδεύματος στα Airbnb - Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις
Πρώτη νίκη του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA) στο ΣτΕ για τα Airbnb

Πώς να κερδίσετε φορο-μπόνους με ανακαίνιση κατοικίας – Έως 16.000 ευρώ η μείωση φόρου
Διατηρείται για ακόμη ένα έτος η έκπτωση φόρου – Προϋποθέσεις και «κόφτες»

Οι 10 + 3 κρίσιμες ερωταπαντήσεις για τα νέα συμβόλαια ακινήτων
Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες μέχρι την πλήρη έναρξη λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων

La Repubblica: Θετική αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας
Όπως σημειώνει για τα πλεονάσματα του 2024 πρόκειται για «εξαιρετική επίδοση για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία πριν από 15 χρόνια είχε υποστεί υποβάθμιση του δημόσιου χρέους της σε junk bond

Επιστρέφουν τα χρήματα από τους Αναπτυξιακούς Νόμους που δεν αξιοποιήθηκαν - Τι είπε ο Θεοδωρικάκος
Σε ό,τι αφορά στις τιμές του Πάσχα ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να δείξουν περισσότερη υπευθυνότητα

Οδηγός για τα καταπατημένα - Πώς θα αποκτήσετε τίτλους ιδιοκτησίας
10+3 ερωταπαντήσεις για την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας για καταπατημένα ακίνητα – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την εξαγορά και η διαδικασία για την κατοχύρωση της περιουσίας

Οι «αστερίσκοι» στον δρόμο για το δημόσιο χρέος μέχρι το 2032
Ακόμη και αν αυτή η κυβερνητική πρόβλεψη για δημόσιο χρέος στο 140% του ΑΕΠ το 2027 καταστεί γεγονός, το ελληνικό χρέος θα παραμένει το υψηλότερο στην ευρωζώνη