Πού μετακομίζει ο πρωθυπουργός και ποιος «πυροβολεί» το Airbnb

Πότε «μετακομίζει» ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μποδοσάκη

Πού μετακομίζει ο πρωθυπουργός και ποιος «πυροβολεί» το Airbnb

·         Με μικρή καθυστέρηση, από τον αρχικό προγραμματισμό θα γίνει η μεταστέγαση κρίσιμων υπηρεσιών της Βουλής στο Μέγαρο Μποδοσάκη.

·         Έγκυρες πηγές μεταφέρουν στην στήλη πως το χρονοδιάγραμμα άλλαξε καθώς χρειάστηκε να γίνουν κάποιες πρόσθετες εργασίες στο εμβληματικό ακίνητο.

·         Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η μετακόμιση θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου αντί στα τέλη Μαρτίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

·         Οι υπεύθυνοι για το project έχουν καταλήξει στις υπηρεσίες που θα… μεταφερθούν στο πρώην στρατηγείο του Μποδοσάκη στην Αμαλίας.

·         Πέρα από τις διοικητικές υπηρεσίες, στο εμβληματικό ακίνητο όπως σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως υπάρχει μέριμνα και για τη δημιουργία γραφείου του πρωθυπουργού.

·         Η κυβέρνηση εκτιμά πως θα εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι καθώς υπηρεσίες που πριν ήταν διασκορπισμένες σε διαφορά κτίρια θα συγκεντρωθούν σε ένα χώρο.

·         Πέρα από το κόστος, η μετακόμιση στο Μέγαρο Μποδοσάκη θεωρείται σημαντική κίνηση για τη διοικητική λειτουργία της Βουλής.

·         Για πρώτη φορά θα είναι στεγασμένες όλες οι κρίσιμες υπηρεσίες για την υποστήριξη της μαζί σε ένα κτίριο.

—————

Μην «πυροβολείτε» το Airbnb

·         «Τροφή… στη συζήτηση για την στεγαστική κρίση που βιώνει η χώρα δίνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται συχνά πυκνά για τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα.

·         Αυτό έγινε και πριν από λίγα 24ώρα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία ένα στα τέσσερα νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει νοίκι.

·         Πρόκειται αναμφισβήτητα για σοκαριστικά ευρήματα, τη στιγμή μάλιστα που η οικονομία έχει επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά.

·         Πολλοί δείχνουν την Golden Visa και το Airbnb ως τους κύριους υπεύθυνους για την αλματώδη αύξηση των ενοικίων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια (κυρίως μετά την πανδημία).

·         Για αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση πήρε μέτρα για να βάλει φρένο στην… «χρυσή βίζα» ενώ προανήγγειλε και παρεμβάσεις για τον περιορισμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

·         Ιδιοκτήτες και εταιρείες που ασχολούνται με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την στοχοποίησή τους.

·         «Δεν φταίει το Airbnb», όπως λένε, για την στεγαστική κρίση.

·         Καλούν μάλιστα την κυβέρνηση να αναλογιστεί τον θετικό αντίκτυπο του κλάδου στα κρατικά ταμεία αλλά και στο εισόδημα χιλιάδων νοικοκυριών.

·         «Μην πυροβολείται το Airbnb», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

OT Originals

Περισσότερα από Il Postino

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο