array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
    [1]=>
    string(17) "News and Politics"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(18) "Financial Industry"
    [1]=>
    string(3) "Law"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(15) "Current Events1"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(28) "Law Gov & Politics: Politics"
}

Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα προσέφυγε στο δικαστήριο της ΕΕ για τα 200 δισ ευρώ του Euroclear

Η ΕΕ απαγορεύει την εφαρμογή των αποφάσεων ρωσικών δικαστηρίων στο έδαφός της, προσπαθώντας να αποφύγει τη νομική διεκδίκηση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τη Μόσχα

Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα προσέφυγε στο δικαστήριο της ΕΕ για τα 200 δισ ευρώ του Euroclear

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Η Τράπεζα της Ρωσίας υπέβαλε αίτηση στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, αμφισβητώντας τους περιορισμούς στην αναγνώριση ρωσικών δικαστικών αποφάσεων, σε μια προσπάθεια να ανοίξει νομικός δρόμος διεκδίκησης, από την Μόσχα, των «παγωμένων» κεφαλαίων της στο Βέλγιο.

«Η προσβαλλόμενη διάταξη εισάγει έναν μηχανισμό που επιτρέπει στα δικαστήρια των κρατών μελών της ΕΕ να απαγορεύουν σε Ρώσους πολίτες, μεταξύ άλλων, να ζητούν την αναγνώριση και την εκτέλεση μεμονωμένων ρωσικών δικαστικών αποφάσεων σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία», αναφέρει η δήλωση της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Η ρωσική Κεντρική Τράπεζα θεωρεί την παραπάνω διάταξη ως άμεση προσπάθεια παρέμβασης στις τρέχουσες δικαστικές διαδικασίες στο Βέλγιο και αποτροπής της εκτέλεσης της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Μόσχας κατά του θεματοφυλάκου Euroclear.

Στα μέσα Μαΐου, το δικαστήριο έκανε πλήρως δεκτή την αγωγή της Τράπεζας της Ρωσίας, επιδικάζοντας στον εναγόμενο αποζημίωση συνολικού ύψους περίπου 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αφού το εφετείο απέρριψε την έφεση, η απόφαση τέθηκε σε ισχύ.

Σε απάντηση, η Euroclear κίνησε διαδικασία σε βελγικό δικαστήριο για να εμποδίσει την εφαρμογή της εκτός Ρωσίας.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο της ΕΕ, στο πλαίσιο της 21ης ​​δέσμης αντιρωσικών κυρώσεων, ενέκρινε κανονισμό που θεσπίζει έναν κοινό κανόνα για τα δικαστήρια σε όλα τα κράτη μέλη: έχουν πλέον το δικαίωμα να απαγορεύουν την εκτέλεση ρωσικών δικαστικών αποφάσεων.

Έτσι, κατοχύρωσε νομικά τον μηχανισμό που επιτρέπει στον βελγικό θεματοφύλακα να αποφεύγει την εκτέλεση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου της Μόσχας.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies