Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο την Πέμπτη, με τις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνολογία να οδηγούν την κίνηση, καθώς τα νέα οικονομικά στοιχεία αναζωπύρωσαν τις ελπίδες ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε τάση… ψύξης.

Οι ευαίσθητες στα επιτόκια μετοχές megacaps έδωσαν αποφασιστικό προβάδισμα στον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq. Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) ήταν ηπιότερος του αναμενόμενου, υποστηρίζοντας την αφήγηση ότι η αύξηση των τιμών εξακολουθεί να είναι ψυχρή.

Σκαρφαλώνει υπό το το φόβο του πληθωρισμού το δολάριο

O Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,01% ή 2 μονάδες στις 38.459, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,74% στις 5.199 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,68% στις 16.442 μονάδες.

«Τα στοιχεία σήμερα το πρωί ήταν ελαφρώς πιο υποστηρικτικά για ένα είδος καλοήθους αποτελέσματος “μαλακής προσγείωσης” από ό,τι τα στοιχεία χθες», δήλωσε ο Μπράιαν Νικ, ανώτερος επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής στο Macro Institute. «Υποθέτω ότι μοιάζει με ένα φυσικό είδος ανάκαμψης από αυτό που ενδεχομένως ήταν μια υπερβολική αντίδραση χθες».

Οι τεχνολογικές μετοχές ανέβασαν τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite σε θετικό έδαφος το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές εξαγόρασαν τη βουτιά από τις αρχές της εβδομάδας. Η Nvidia σημείωσε άλμα άνω του 3%. Άλλα μέλη των “Magnificent Seven” σημείωσαν ράλι, με την Amazon και την Alphabet να κερδίζουν πάνω από 2%. Οι μετοχές του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσαν επίσης υψηλό όλων των εποχών. Η Apple σημείωσε άνοδο 3%.

Ο Dow βρίσκεται σε ρυθμό να κλείσει την εβδομάδα με πτώση σχεδόν 1%. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 ανέκτησε τις προηγούμενες απώλειές του μετά από μια καυτή έκθεση για τον ΔΤΚ και είναι τώρα ελαφρώς υψηλότερα από την αρχή της εβδομάδας μέχρι σήμερα. Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,2% σε επίπεδο εβδομάδα.

Η μέτρηση του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Μάρτιο ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις, προσφέροντας κάποια ανακούφιση μετά το sell-off της Τετάρτης μετά την έκθεση για τις τιμές καταναλωτή.

«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι θορυβώδη και η αγορά αντανακλά αυτή την πραγματικότητα. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αποπληθωρισμού σε πολλά μέρη, αλλά το τελευταίο μίλι της μάχης για τον πληθωρισμό θα είναι το πιο δύσκολο», δήλωσε ο Τζέιμι Κοξ, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial Group, αναφερόμενος στον τελικό στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να φτάσει τον πληθωρισμό στο 2%.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πολιτικής βραχυπρόθεσμα.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια της υψηλότερης από την αναμενόμενη μέτρησης του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η οποία προκάλεσε πωλήσεις στην αγορά. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον περασμένο μήνα έδειξαν επίσης ότι ορισμένοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εκτινάχθηκαν μετά την είδηση. Αυξήθηκαν και πάλι την Πέμπτη, με την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου να διατηρείται πάνω από το 4,5%.

Τα πρώτα στάδια της περιόδου κερδών συνεχίζονται την Πέμπτη, με την CarMax να πέφτει πάνω από 11% αφού απογοήτευσε τόσο σε επίπεδο κορυφής όσο και σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Η ανεπίσημη έναρξη της περιόδου ξεκινά με τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών από τις JPMorgan, Wells Fargo και Citigroup την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street