Συνολικά 75.723 παραγγελίες έχει «κλειδώσει» η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Xiaomi για το νέο της σπορ ηλεκτρικό σεντάν SU7, ενώ σχεδιάζει να παραδώσει περισσότερα από 10.000 οχήματα τον Ιούνιο, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της, Lei Jun, την Πέμπτη.

Ο στόχος των 10.000 οχημάτων αποτελεί ρεκόρ για startup εταιρεία στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), είπε ο Lei κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την πρώτη ημέρα της έκθεσης αυτοκινήτου στο Πεκίνο.

Ασιατικά χρηματιστήρια: «Οδήγησε» τα κέρδη η Xiaomi

Οι «κλειδωμένες» παραγγελίες, οι οποίες αναφέρονται σε εκείνες στις οποίες οι αγοραστές έχουν επιλέξει μη επιστρεφόμενες καταθέσεις χρηματικών ποσών, έχουν έρθει σε λιγότερο από ένα μήνα από την κυκλοφορία του πρώτου αυτοκινήτου της Xiaomi, στα τέλη Μαρτίου.

Η Xiaomi στοχεύει σε περισσότερες από 100.000 παραδόσεις για το SU7 της εντός του 2024 και σκοπεύει να διατηρήσει την αυτοκινητοβιομηχανία της «100% εστιασμένη» στην κινεζική αγορά για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως υπογράμμισε ο Lei σε διάσκεψη επενδυτών την Τρίτη.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει τις παραδόσεις της στάνταρ και της Max έκδοσης του SU7 από τις 18 Απριλίου, δηλαδή δώδεκα ημέρες νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Εκτός από τους δύο αυτούς τύπους οχημάτων, η Xiaomi είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις μοντέλων Pro έως τα τέλη Μαΐου.

Το ντεμπούτο του SU7, το οποίο αντλεί στιλιστικά στοιχεία από την Porsche και είναι πιο φθηνό από το Model 3 της Tesla, έρχεται να πυροδοτήσει περαιτέρω τον «πόλεμο» τιμών ανάμεσα σε ανταγωνιστές της ηλεκτροκίνησης στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, καθώς η μία εταιρεία διαδέχεται την άλλη στις εκπτώσεις τιμών με τις οποίες διαθέτουν μοντέλα τους στην αγορά.

Η ομάδα αυτοκινήτων της Xiaomi που αποτελείται από 6.000 εργαζόμενους απέχει πολύ από το να είναι επαρκής όσον αφορά στη στελέχωσή της, όπως τόνισε ο Lei στην ενημέρωση της Πέμπτης, προσκαλώντας τα παγκόσμια ταλέντα να πλαισιώσουν τη φιλόδοξη προσπάθεια της εταιρείας στον τομέα της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green