Με θετικά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street, ενώ αναμένουν την απόφαση της Reserve Bank of Australia για τα επιτόκια την Τρίτη και τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας την Πέμπτη.

Η ING ανέφερε σε σημείωμα την περασμένη εβδομάδα ότι η συνεδρίαση της RBA «αξίζει να παρακολουθηθεί στενά», προσθέτοντας ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Αυστραλία έδειξαν ότι η αύξηση των τιμών άρχισε να επιταχύνεται.

Ινδία: Τα κρατικά ομόλογα πιο ελκυστικά από τα εταιρικά ομόλογα σε δολάρια

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτίμησαν ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας ήταν καλύτερα από ό,τι περίμεναν και σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, η οικονομία της χώρας είχε επιβραδυνθεί περισσότερο με την αγορά εργασίας να αμβλύνεται σημαντικά. Ως εκ τούτου, δεν προβλέπουν καμία αλλαγή στο επιτόκιο της RBA, που είναι τώρα στο 4,35%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,7% για να κλείσει στις 7.682,4 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε σταθεροποιητικά, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 1,30%.

Οι αγορές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του κατασκευαστή iPhone, Foxconn, εκτινάχθηκαν έως και 6,73% αφού η εταιρεία ανέφερε άνοδο 19,03% σε ετήσια βάση στα έσοδα του Απριλίου. Η Foxconn, η οποία διαπραγματεύεται ως Hon Hai Precision Industry στην Ταϊβάν, κατέγραψε έσοδα 510,9 δισ. νέων δολαρίων Ταϊβάν.

Οι μακροοικονομικές ειδήσεις

Στα μάκρο της ημέρας, η επέκταση της δραστηριότητας υπηρεσιών της Κίνας επιβραδύνθηκε ελαφρά τον Απρίλιο από τον Μάρτιο. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών υπηρεσιών Caixin/S&P Global έφτασε στο 52,5 τον Απρίλιο, σημειώνοντας πτώση από 52,7 τον Μάρτιο.

«Αν και ελαφρώς πιο ήπια, η ανάπτυξη ήταν και πάλι σταθερή και τώρα έχει διατηρηθεί για 16 διαδοχικούς μήνες», ανέφερε η έρευνα.

Επίσης, η επιχειρηματική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα του Χονγκ Κονγκ επεκτάθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο, σύμφωνα με την S&P Global. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών για την πόλη υποχώρησε στο 50,6 από το 50,9 του Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές