Τη ζώνη των 1.480 μονάδων προσπαθεί να κρατήσει το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, παλεύοντας με τις πιέσεις κυρίως του τραπεζικού κλάδου αλλά και επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων, χωρίς να μπορεί όμως να έχει αποκτήσει σαφή κατεύθυνση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,04% στις 1.479,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.586,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,94% στις 1.303,95 μονάδες.

Συνεχίζονται οι αναπροσαρμογές

Μετά τη χθεσινή πτώση η αγορά επανήλθε στο μοτίβο της συσσώρευσης, με τα περισσότερα χαρτοφυλάκια να επιδίδονται σε μικρές προσαρμογές θέσεων. Άλλωστε αρκετοί τίτλοι έχουν βρεθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα ευνοώντας επιλεκτικές κινήσεις, εωσότου η αγορά δείξει την κατεύθυνσή της.

Προφανώς η αγορά θέλει να αφομοιώσει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και το μεγάλο ράλι ανόδου που έχει πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Μια εικόνα που ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη από αρκετούς εγχώριους αναλυτές, που εκτιμούσαν από καιρό ότι η προσέγγιση των 1.500 μονάδων θα αυξήσει τις πιθανότητες μιας διόρθωσης.

Το θετικό είναι ότι εάν εξαιρέσει κανείς το χθεσινό -1%, η αγορά δείχνει να ελέγχει τις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών, με τους αγοραστές να μην αφήνουν τις τιμές να διορθώσουν περισσότερο για να απορροφήσουν την προσφορά. Διαθέτουν μέρος της ρευστότητας τους άλλωστε σε μεγαλύτερο εύρος του ταμπλό.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι ΕΛΧΑ και Quest βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων σήμερα, καταγράφοντας απώλειες 3,30% και 3,85% αντίστοιχα, με τις Alpha Bank, Eurobank και Aegean να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ σημειώνουν κέρδη 2,83% και 2,30% αντίστοιχα, με τις Jumbo και Βιοχάλκο να είναι στο +1,62% και +1,74% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Autohellas, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Motor Oil, Τιτάν, Σαράντης, Λάμδα και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών