Επιφυλακτικά ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τις «αναγνωριστικές» κινήσεις μετά την πτώση να κυριαρχούν και να θολώνουν τα ύδατα καθώς ο στόχος των 1.500 μονάδων δείχνει να μην έρχεται εύκολα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,28% στις 1.484,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.600,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,02% στις 1.316,09 μονάδες.

Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες

Με τις 1.500 μονάδες να εμπνέουν αλλά και να τρομάζουν τον Γενικό Δείκτη, ο Πέτρος Στεριώτης, Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA), εκτιμά ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία του ΧΑ στο υπόλοιπο του έτους. Ενώ η βασική τάση συνεχίζει ανοδική, οι δυνατότητες αλλά και ο πειρασμός για όσους θέλουν να “πάνε ταμείο” από παλιές θέσεις παραμένει, εξηγεί.

Το ΧΑ – στο βαθμό που οι διακυμάνσεις του αποσπώνται από το διεθνές κλίμα – θα τιμολογήσει και τα επικείμενα αποτελέσματα της κάλπης, με ό,τι αυτά πιθανόν συνεπάγονται για την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προσθέτει.

Σε επίπεδο τίτλων-πρωταγωνιστών, η αφομοίωση των λογιστικών αποτελεσμάτων αλλά και οι αγοραπωλησίες από πλευράς βασικών μετόχων θα παράσχουν κρίσιμα σινιάλα για το τι μέλλει γενέσθαι στη λεωφόρο Αθηνών.

Με τον αμερικάνικο δείκτη Nasdaq σε υψηλά όλων των εποχών, οι εγχώριοι bulls αποκτούν “επιπλέον ζωές” αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει – αν μη τι άλλο – να παρακολουθούν τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη σε σχέση με τις κοντινές στηρίξεις των 1.467 και 1.437 μονάδων, καταλήγει ο κ. Στεριώτης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Autohellas, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Τιτάν, Cenergy, Μυτιληναίος, Coca Cola, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, η ΕΛΧΑ σημειώνει βουτιά 3,69%, με τα αποτελέσματα τριμήνου να προβληματίζουν, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Quest, Aegean, Alpha Bank, Motor Oil, Βιοχάλκο και Εθνική. Χωρίς μεταβολή είναι οι Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών