Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας να προβληματίζουν και πάλι, καθώς έδειξαν ότι υποχωρούν οι πιέσεις των τιμών, καθιστώντας δύσκολη τη νομισματική σύσφιγξη.

Ο Nikkei 225 υποχώρησε 1,24%, ενώ ο Topix έχασε 0,49%. Οι επενδυτές επηρεάστηκαν από τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού του Απριλίου, αναζητώντας πλέον ενδείξεις σχετικά με τις κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας — ο οποίος αφαιρεί φρέσκα τρόφιμα και ενέργεια — μειώθηκε στο 2,2% από 2,6% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ο γενικός πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 2,5%, από το 2,7% του Μαρτίου.

Ιαπωνία: Οι ξένες τράπεζες σπεύδουν να εκδώσουν ομόλογα σε γεν

Επίσης, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,35%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 0,22%. Ο S&P/ASX 200 Αυστραλίας υποχώρησε επίσης κατά 1,06%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε περίπου 1% χαμηλότερα, καθώς δέχτηκε πιέσεις από τη δεικτοβαρή Samsung Electronics, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 0,45%.

Οι μετοχές της Samsung Electronics υποχώρησαν κατά 2,4% αφού το Reuters ανέφερε ότι τα τελευταία τσιπ μνήμης υψηλού εύρους ζώνης (HBM) του νοτιοκορεατικού τεχνολογικού γίγαντα δεν είναι ακόμη έτοιμα για χρήση από την αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters υπήρχαν προβλήματα κατανάλωσης θερμότητας και ενέργειας με τα τσιπ της Samsung. Τα προβλήματα σχετίζονταν με τα τσιπ HBM3 τέταρτης γενιάς της εταιρείας (τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως για μονάδες επεξεργασίας γραφικών για AI) και τα τσιπ HBM3E επόμενης γενιάς που η Samsung και οι ανταγωνιστές της κυκλοφορούν στην αγορά φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών