
Σε τρεις αμερικανικές βιοτεχνολογικές εταιρείες ρίχνει το βλέμμα της η ιταλική φαρμακοβιομηχανία Angelini Pharma SpA στοχεύοντας σε μια πιθανή συγχώνευση που θα επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμά της και θα τη βοηθήσει να εκτελέσει ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης.
Ο Sergio Marullo di Condojanni, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χαρτοφυλακίου της φαρμακοβιομηχανίας με έδρα τη Ρώμη, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο ιδανικός εταίρος θα διαθέτει μια σειρά προϊόντων σε προχωρημένες κλινικές δοκιμές και θα έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον ένα φάρμακο για τη θεραπεία της επιληψίας, της κατάθλιψης ή της σχιζοφρένειας. Χωρίς ωστόσο να κατονομάζει οποιονδήποτε από τους υποψήφιους αντισυμβαλλόμενους.
Amgen: Τεράστιο deal 27,8 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Ηorizon
«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε έναν κατάλογο με περίπου τρεις εταιρείες βιοτεχνολογίας, οι οποίες επικεντρώνονται όλες στις ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος», δήλωσε ο Marullo di Condojanni.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η Angelini έφτασε πρόσφατα στο ιστορικό υψηλό των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε έσοδα, με τη μεγαλύτερη δραστηριότητά της, την Angelini Pharma, να αναφέρει πωλήσεις ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι.
Angelini: Επέκταση στις ΗΠΑ
Ενώ ο Marullo τόνισε ότι η Angelini ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να επεκταθεί στις ΗΠΑ, όπου δεν έχει επί του παρόντος παρουσία, το Bloomberg News ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου ιταλική φαρμακοβιομηχανία Recordati SpA.
Αυτό συνέβη αφού η εταιρεία εξαγοράς CVC Capital Partners Plc ξεκίνησε συζητήσεις για την πώληση του πλειοψηφικού της πακέτου μετοχών.
Μια συμφωνία με την Recordati -χωρίς ωστόσο να έχει υποβάλει ακόμη επίσημη πρόταση- θα ήταν μια μετασχηματιστική κίνηση για την Angelini, δημιουργώντας μια ιταλική φαρμακευτική δύναμη που θα μπορούσε να παράγει συνολικές πωλήσεις περίπου 3,3 δισ. ευρώ και θα απασχολούσε περίπου 7.500 εργαζόμενους, σύμφωνα με τις τελευταίες ετήσιες εκθέσεις των εταιρειών.
Ρεκόρ όλων των εποχών
Οι πωλήσεις του ομίλου Angelini αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά περίπου 8% το 2023 σε 2,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία ο Marullo di Condojanni χαρακτήρισε ως την καλύτερη οικονομική επίδοση της εταιρείας όλων των εποχών. Την ίδια περίοδο, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σκαρφάλωσαν κατά 19% στα 304 εκατ. ευρώ.
Το 2021, η Angelini συμφώνησε να εξαγοράσει την ελβετική Arvelle Therapeutics, η οποία παρασκευάζει φάρμακα κατά των επιληπτικών κρίσεων, σε μια συμφωνία με μετρητά αξίας έως και 960 εκατομμυρίων δολαρίων.
Χάρη στις επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ, ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής φαρμακευτικής επισήμανε πως τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν περισσότερο από 25% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Η φαρμακοβιομηχανία, η οποία ιδρύθηκε στην πόλη Ανκόνα της κεντρικής Ιταλίας το 1919 από τον φαρμακοποιό Φραντσέσκο Αντζελίνι, είναι γνωστή για την παραγωγή δημοφιλών μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για την ανακούφιση του πόνου. Σήμερα διαθέτει 12 εργοστάσια, τα μισά από τα οποία βρίσκονται στην Ιταλία.


Latest News

Μπέιλι: Επικεντρωνόμαστε στο σοκ της ανάπτυξης – Τι είπε για δασμούς και ύφεση
Η Τράπεζα της Αγγλίας θα εξετάσει τις επιπτώσεις από τους δασμούς στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό

Αύξηση των εξαγωγών αλκοολούχων ποτών απο τις ΗΠΑ το 2024
Oι εξαγωγές ουίσκι απο τις ΗΠΑ στην ΕΕ αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% σε 699 εκατ. δολάρια , μεταξύ 2022 και 2024, από 439 εκατ. δολάρια το 2021

Οι δασμοί είναι ιδανική ευκαιρία για την Ευρώπη, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας
«Να ληφθούν τώρα οι αποφάσεις της ΕΕ που δεν πραγματοποιήθηκαν πλήρως», λέει ο διοικητής της τραπεζας της Λετονίας

Μπορεί να τηλεφωνήσω στον Πάουελ - Τι θα ζητήσει ο Τραμπ από τον πρόεδρο της Fed
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της

H UPS αγοράζει την καναδική Andlauer Healthcare Group αντι 1,6 δισ. δολ.
Η νέα εξαγορά επεκτείνει τις δυνατότητες της UPS στον τομέα της μεταφοράς υγειονομικού υλικού

Topshop, η επιστροφή - Πώς θα ανακάμψει η Asos τη βασική της μάρκα
Φυσική παρουσία και ηλεκτρονικό κατάστημα ετοιμάζει η βρετανική Asos για την Topshop

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας
Η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή

Μειωμένο το guidance της P&G για το 2025 καθώς υποχωρεί η ζήτηση
Εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, μειώνεται η ζήτηση και εταιρείες όπως η P&G αναθεωρούν τις προβλέψεις τους - Προς τα κάτω

Η Ισπανία ακυρώνει την αγορά πυρομαχικών από το Ισραήλ κάτω από εσωτερική πολιτική πίεση
Η αγορά, αξίας 6,6 εκατομμυρίων ευρώ, προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ισπανία

Γκρεμίστηκαν οι μετοχές της Kering - Προβλήματα για την Gucci
Η πτώση των πωλήσεων της Gucci και το τέταρτο τρίμηνο έδειξε ότι η αισθητική της αναμόρφωση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες