
Ο Μπάτμαν είναι ο πρώτος υπερήρωας που αποκτά αστέρι στη Λεφώρο της Δόξας Χόλιγουντ.
«Ο Μπάτμαν είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του κόσμου, που υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, τη δύναμη και τη γενναιότητα», δήλωσε ο Στιβ Νίσεν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του αστεριού την Πέμπτη.
«Για περισσότερα από 85 χρόνια, ο Μπάτμαν εμφανίζεται στους θαυμαστές σε κόμικ, κινούμενα σχέδια, τηλεόραση, ταινίες, παιχνίδια και βιντεοπαιχνίδια. Ο Μπάτμαν ήταν κυριολεκτικά παντού και τώρα είμαστε τόσο περήφανοι που είναι ο πρώτος υπερήρωας που προσγειώθηκε δίκαια εδώ για να λάβει το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ» τόνισε.

Ο Μπάτμαν είναι ο 20ος φανταστικός χαρακτήρας που αποκτά αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας
Μόνο 20 από τα συνολικά 2.780 αστέρια αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,01%, αναφέρει το EW σημειώνοντας ότι η απονομή αποτέλεσε πραγματικά ιστορικό γεγονός.
Χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να απονείμει το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ το πρώτο αστέρι σε έναν φανταστικό χαρακτήρα, τον Μίκυ Μάους. Τα άλλα 18 αστέρια έχουν απονεμηθεί σε τηλεοπτικές οικογένειες, ζώα συντροφιάς σε κινούμενα σχέδια και χαρακτήρες ζωντανής δράσης τόσο αξέχαστους που έχουν ξεπεράσει τους ηθοποιούς που τους ενσαρκώνουν.
Ο Μπάτμαν δημιουργήθηκε για την DC Comics από τον Μπομπ Κέιν και με συγγαφέα τον Μπιλ Φίνγκερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο «Detective Comics #27″ του 1939. Από τότε ο «Dark Knight» (Σκοτεινός Ιππότης) παραμένει σύμβολο αποφασιστικότητας, θάρρους και δικαιοσύνης.
Στην τελετή συγκεντρώθηκαν θαυμαστές του υπερήρωα
Το αστέρι του Μπάτμαν είναι το 2,790ο δίπλα σε εκείνο του ηθοποιού που τον υποδύθηκε πρώτη φορά στην τηλεόραση, του Άνταμ Γουέστ και του συνδημιουργού του, Μπομπ Κέιν.
Στην τελετή συγκεντρώθηκαν θαυμαστές του υπερήρωα, κάποιοι φορώντας στολές του Μπάτμαν και άλλοι κρατώντας κόμικς και αναμνηστικά, ελπίζοντας να λάβουν υπογραφές από τον συμπρωταγωνιστή του Γουέστ στην πρώτη τηλεοπτική σειρά, τον Μπερτ Γουόρντ, που υποδύθηκε τον Ρόμπιν.


Latest News

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.