
Ο δισεκατομμυριούχος που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας Σκοτ Φαρκουχάρ έσπασε το ρεκόρ σε τιμή κατοικίας για την Αυστραλία, αφού πούλησε την παραθαλάσσια κατοικία του στο Σίδνεϊ έναντι 130 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Φαρκουχάρ, ο συνιδρυτής του γίγαντα λογισμικού Atlassian, φέρεται να πούλησε το μεγάλο κτήμα του που χτίστηκε το 1863 γνωστό ως «Elaine», στο αριστοκρατικό ακρωτήριο Point Piper για περισσότερο από την αρχική ζητούμενη τιμή των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει η Daily Mail.
Υπερπολυτελείς κατοικίες: Η αγορά στις ΗΠΑ πάει για νέο ρεκόρ
Η τελευταία συμφωνία του Φαρκουχάρ αντιστοιχεί στην τιμή ρεκόρ που πλήρωσε ο ίδιος για ένα άλλο σπίτι στο Point Piper, το UIG Lodge, τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με το realestate.com.au.
Η πώληση «ανεβάζει» στον εκτεταμένο πλούτο του 44χρονου, αφού κατατάχθηκε ως ο πέμπτος πλουσιότερος Αυστραλός στη λίστα AFR Rich List 2024 με εκτιμώμενη αξία 22,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μια ιστορική έπαυλη στην Αυστραλία
Ο Φαρκουχάρ αγόρασε το κτήμα 7.000 τ.μ. το 2017 από τον Τζον Μπρέμερ Φέρφαξ, «σπάζοντας» τότε το εθνικό ρεκόρ τιμής κατοικίας των 71 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει η Sydney Morning Herald.
Το ιστορικό ακίνητο ήταν το σπίτι μιας από τις μακροβιότερες δυναστείες των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο από τότε που ο Τζέφρι Έβαν Φέρφαξ το αγόρασε το 1891 για £2100.
Ο Φαρκοχάρ παραιτήθηκε πρόσφατα από συν-διευθύνων σύμβουλος της Atlassian, την οποία ίδρυσε μαζί με τον Μάικ Κάνον-Μπρουκς, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της παραθαλάσσιας κατοικίας “Fairwater” δίπλα.
Ο Κάνον-Μπρουκς φέρεται να πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για την περιουσία της αείμνηστης Λαίδης Μέρι Φέρφαξ το 2018.
Η ακριβότερη πώληση κατοικίας της Αυστραλίας είναι ένα διαμέρισμα 140 εκατομμυρίων δολαρίων στην κορυφή του πύργου Lendlease Residences One στο Barangaroo.
Ωστόσο, το ακίνητο αυτό είναι μια ενοποίηση δύο διαμερισμάτων και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Ο Φαρκουχάρ είχε αρχικά ένα σχέδιο 37 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση του κτήματος Elaine, ωστόσο, τα σχέδια δεν κατατέθηκαν ποτέ στον δήμο μετά από παράπονα ενός γείτονα.


Latest News

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια