
Συμφωνία Πλαίσιο με την ινδονησιακή εταιρία PT Dirgantara (PTDI) υπέγραψε επισήμως η SCYTALYS SA, σε μια κίνηση που εκτιμά ως σημαντική για την εμπορική προώθηση του συστήματος MIMS Airborne στη διεθνή αγορά.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Χτίζει νέες υπεραξίες στις υποδομές και παραχωρήσεις – Τα έργα
Η Συμφωνία υπογράφηκε στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2024, κατά τη διάρκεια της έκθεσης ADAS (Asian Defence & Security) Exhibition 2024, που πραγματοποιήθηκε στο World Trade Center στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Manila.
Η συμφωνία αφορά στην εγκατάσταση και ολοκλήρωση του Συστήματος Αποστολής MIMS (Mission Information & Management System) Airborne στο αεροσκάφος CN-235-220 που κατασκευάζει η Ινδονησιακή εταιρία.
Η συνεργασία SCYTALYS-PTDI στοχεύει αρχικά στη διαμόρφωση λύσης για Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ) που θα καλύπτει τις ανάγκες του Ναυτικού των Φιλιππίνων για την εκτέλεση αποστολών ναυτικής περιπολίας, επιτήρησης, αποτροπής και προστασίας της ΑΟΖ. Το αεροσκάφος CN-235-220 MPA/ASW θα ενισχύσει επίσης τις δυνατότητες του Ναυτικού των Φιλιππίνων στον έλεγχο του Αρχιπελάγους και σε ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.
Το Σύστημα Αποστολής MIMS Airborne της SCYTALYS έχει ήδη ελεγχθεί και εγκατασταθεί στα ελληνικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) P3 Orion του Πολεμικού Ναυτικού.

Το MIMS Airborne ενσωματώνει και αξιοποιεί αισθητήρες, όπως ραντάρ SAR/ISAR, EO/IR, ESM, EW/ELINT, ASW/ACINT, διεπαφές όπλων, συστήματα ζεύξης δεδομένων, πομποδέκτες AIS και ADS-B, καθώς και το σύστημα πλοήγησης του αεροσκάφους.
«Η SCYTALYS με τη συνεργασία αυτή θα ενισχύει τον ρόλο του CN235 ως μια σύγχρονη λύση, που ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις για πλατφόρμες πολλαπλών ρόλων επιτήρησης, θαλάσσιας περιπολίας και SAR», δήλωσε ο Δημήτρης Καραντζάβελος, Πρόεδρος της SCYTALYS. «Το σύστημα αποστολής MIMS Airborne της SCYTALYS σε συνδυασμό με το CN235 της PTDI προσφέρει μια μοναδική λύση για αποτελεσματικές αποστολές MPA/ASW. Η PTDI και η SCYTALYS θα συνεργαστούν στενά, όχι μόνο για να καλύψουν τις απαιτήσεις των Φιλιππίνων, αλλά και για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις MPA/ASW από άλλες χώρες».
«Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να κάνουμε το CN235-220 πιο ανταγωνιστικό, με στόχο την εξασφάλιση νέων εξαγωγικών συμβολαίων», δήλωσε ο Gita Amperiawan, Διευθύνων Σύμβουλος της PTDI.
Ποια είναι η SCYTALYS
Η SCYTALYS SA είναι εταιρία ανάπτυξης και ολοκλήρωσης αμυντικού λογισμικού, η οποία ιδρύθηκε το 1993 στην Ελλάδα και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την εγκατάσταση και τις δοκιμές. Απασχολεί 110 υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μηχανικοί και εξειδικευμένοι στον τομέα τους.
Διαθέτει γραφεία σε 3 διεθνείς περιοχές (Ελλάδα, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη) για την εξυπηρέτηση των πελατών της σε 14 χώρες παγκοσμίως. Η εταιρία έχει ρεκόρ συμμετοχής σε εγχώρια προγράμματα υποστήριξης των Ελληνικών Δυνάμεων.


Latest News

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο