
Νέα διετή Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπέγραψαν η Διοίκηση της Πειραιώς και ο αντιπροσωπευτικός Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ), επισφραγίζοντας τον καλόπιστο διάλογο που προηγήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους Συλλόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση από την τράπεζα Πειραιώς.
Η σύμβαση στην τράπεζα Πειραιώς
Το περιεχόμενο της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2024 – 2026 προστίθεται στο υφιστάμενο πλαίσιο παροχών που προβλέπονται από τις προηγούμενες ΕΣΣΕ. Ειδικότερα, στη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση, στα κύρια οικονομικά θέματα, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:
-Χορήγηση επιχειρησιακού επιδόματος €50 μηνιαίως, για όλους τους εργαζόμενους που ο μικτός μηνιαίος μισθός ανέρχεται έως του ποσού €2.500, και επιπλέον σε όσους εργαζόμενους δεν έχουν οικειοθελή παροχή στον μισθό τους.
Μεγάλου – Πειραιώς: Πώς θα διατηρήσουμε την ετήσια κερδοφορία πάνω από 1 δισ. ευρώ
-Χορήγηση προσαύξησης σε συγκεκριμένους ρόλους στο Δίκτυο Καταστημάτων, λαμβάνοντας υπόψη μισθολογικά κριτήρια.
-Χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε όλους τους εργαζόμενους μέχρι το επίπεδο ευθύνης Director. Η ενίσχυση αυτή θα δοθεί για τα έτη 2024 και 2025.
-Σημαντική αύξηση στο επίδομα βρεφονηπιακής παροχής και φύλαξης.
-Ενίσχυση με νέες παροχές και επιδόματα για την φροντίδα της οικογένειας και την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.
-Ομογενοποίηση της χορήγησης του επιστημονικού επιδόματος.
-Αύξηση όλων των παροχών επιβράβευσης τέκνων εργαζομένων που αριστεύουν.
-Αύξηση της εισφοράς της Τράπεζας στο προαιρετικό πρόγραμμα αρωγής τέκνων, με την εισφορά του εργαζόμενου να παραμένει αμετάβλητη.
Ενίσχυση του νοσοκομειακού προγράμματος
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στη σημαντική διεύρυνση και ενίσχυση του ιατροφαρμακευτικού και νοσοκομειακού προγράμματος, με νέες καλύψεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, που ενδιαφέρει όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Η νέα συμφωνία αποτελεί τη συνέχεια σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την Τράπεζα με στόχο τη συνεχή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και την έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής των ανθρώπων της.
Τι ανέφεραν τα ανώτερα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς
Ο Γιώργος Γεωργόπουλος, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Human Resources & Group Change Officer της Πειραιώς δήλωσε: «Η υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Τράπεζα τα τελευταία χρόνια ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζομένων της. Η Διοίκηση αναγνωρίζει ότι η θετική πορεία της Πειραιώς είναι αποτέλεσμα της εργασίας όλων και έχει δεσμευτεί να επιστρέφει στους ανθρώπους της μέρος της δημιουργούμενης αξίας. Ο καλόπιστος διάλογος των μερών και τα θετικά αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης που προέκυψαν χάρη σε αυτόν, δημιουργούν τη στέρεη βάση πάνω στην οποία θα συνεχίσει την πορεία του ο Οργανισμός μας, πετυχαίνοντας όλο και πιο φιλόδοξους στόχους».
Ο κ. Βάιος Νάκος Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζα Πειραιώς (ΣΕΤΠ) δήλωσε ότι «η Επιχειρησιακή Σύμβαση 2024 σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τους εργαζόμενους, τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο επιτευχθεί. Το περιεχόμενο απαντά στις βασικές προσδοκίες των εργαζομένων για ενίσχυση της οικονομικής τους θέσης και της αγοραστικής τους δύναμης, εισάγει νέες διατάξεις κοινωνικών παροχών και βελτιώνει υπάρχουσες. Παράλληλα, αναδιαμορφώνεται το ομαδικό ασφαλιστήριο πρόγραμμα με ουσιαστικές μεταβολές και καλύψεις υπέρ των εργαζομένων. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη διαπραγμάτευση συμμετείχαν όλοι οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα και το περιεχόμενό της συνυπέγραψε το σύνολο σχεδόν αυτών».


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο