
Νέα σχέδια επέκτασης έχει σε εξέλιξη ο όμιλος Domes Resorts, ο οποίος καταγράφει τα τελευταία χρόνια ταχεία ανάπτυξη και έχει φτάσει να διαχειρίζεται 14 ξενοδοχεία, σε δημοφιλείς τουριστικά περιοχές της χώρας και ένα στην Πορτογαλία, εκ των οποίων τα 13 είναι 5στερα και ένα 4στερο.
H Domes πραγματοποίησε ορισμένες εντυπωσιακές κινήσεις τα τελευταία χρόνια στην διαχείριση ξενοδοχείων όπως η ανάληψη του Miramare Resort στην Κέρκυρα, ένα ιστορικό ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του πρώην εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί. Η συμφωνία αυτή ήταν η πρώτη σύμβαση μίσθωσης (lease) του ομίλου.
Μια άλλη καινοτομία ήταν η ανάληψη της διαχείρισης του «91 Αthens Riviera», το νέο glamping στην Αθηναϊκή Ριβιέρα της Grivalia Hospitality που λειτούργησε φέτος το καλοκαίρι.
Ξενοδοχεία: Οι 39 διεθνείς αλυσίδες και οι μεγαλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα [γραφήματα]
Αναβάθμιση στα Χανιά για την Dome Resorts
Για το αμέσως επόμενο διάστημα η Domes Resorts της Οικογένειας Σπανού σχεδιάζει την επέκταση του ξενοδοχείου Domes Zeen Chania, a Luxury Collection Resort, στα Χανιά, με την προσθήκη τριών νέων κτιρίων, κολυμβητικών δεξαμενών, επέκταση εστιατορίου, διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου και αύξηση δυναμικότητας από 222 σε 260 κλίνες.
Η ξενοδοχειακή μονάδα κατασκευάστηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018 με την επωνυμία «Casa Cook» και ιδιοκτήτη δραστηριότητας την ΛΗΔΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. και 232 κλίνες.
Το Domes Noruz Chania – Autograph Collection Hotels
Η Domes Resorts έχει ένα ακόμη ξενοδοχείο στα Χανιά το Domes Noruz Chania – Autograph Collection Hotels, το οποίο ελέγχει μέσω της εταιρείας «ΔΟΜΕΣ ΧΑΝΙΩΝ ΑΕ». Στη χρήση 2023 το ξενοδοχείο ξαναλειτούργησε κανονικά ολόκληρη την τουριστική σαιζόν και κατέγραψε ένα σημαντικό κύκλο εργασιών ποσού 7.203.290,64 € και η χρήση έκλεισε με κερδοφόρο αποτέλεσμα ποσού 527.226,49 ευρώ.
Ο Όμιλος και η αρχή
Τα δυο προαναφερόμενα ξενοδοχεία είναι μέλη ενός ομίλου που περιλαμβάνει 13 υπερπολυτελείς μονάδες και μία τετράστερη σε περιοχές όπως η Ελούντα, τα Χανιά η Κέρκυρα, η Σαντορίνη η Μήλος, η Αθηναική Ριβιέρα, η Χαλκιδική και η Ζάκυνθος, ενώ έχει παρουσία και στο εξωτερικό με την ανάληψη της διαχείρισης του Domes Lake Resort, a family luxury hotel, Algarve, στην Πορτογαλία που ανήκει στην HIP θυγατρική της Blackstone.

Ο ιδρυτής της Domes Resorts, Παναγιώτης Σπανός
Η συνεργασία των δυο ομίλων Domes Resorts και HIP είναι στενή και ξεκίνησε το 2020 όταν ο τότε αντιπρόεδρος και τώρα διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας, dr Γιώργος Σπανός, υπέγραψε τη στρατηγική συμφωνία με την HIP/Blackstone, που προέβλεπε ένα υβριδικό μοντέλο διαχείρισης για δύο από τις πέντε μονάδες που απέκτησε η HIP στην Ελλάδα από τον όμιλο Λούη.
Ανακαινίσεις ύψους 27,5 εκατ. ευρώ
Επρόκειτο για τα ξενοδοχεία Grand Hotel στην Κέρκυρα και Zante Beach στη Ζάκυνθο, τα οποία ανέλαβε να διαχειρίζεται η Domes Resorts. Μετονομάστηκαν σε Domes of Corfu, Autograph Collection και Domes Aulūs Zante, Autograph Collection, έπειτα από επενδύσεις ανακαίνισης ύψους 14 εκατ. και 13,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Ακολούθησε το 2021 η εξαγορά του ξενοδοχείου Elounda Blue Resort της οικογένειας Σπανού στην Κρήτη από την HIP, αλλά και η διεθνής επέκταση της Domes στις αρχές του 2022, με την ανάληψη της διαχείρισης του ξενοδοχείου της HIP, The Lake Spa Resort, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.
Η Domes Resorts είναι μετεξέλιξη της Ledra Hotels & Villas που δημιουργήθηκε από τον καθηγητή καρδιοχειρουργικής Παναγιώτη Σπανό από την Αμμόχωστο της Κύπρου
Η Domes Resorts είναι μετεξέλιξη της Ledra Hotels & Villas που δημιουργήθηκε όταν ο καθηγητής καρδιοχειρουργικής Παναγιώτης Σπανός από την Αμμόχωστο της Κύπρου προχώρησε το 1993, στην εξαγορά του ξενοδοχείου τριών αστέρων Elounda Blu Bay, δυναμικότητας 80 δωματίων που ήταν η αρχή μιας συνεχούς ανοδικής πορείας της Οικογένειας Σπανού στον ελληνικό τουρισμό αλλά σταδιακά και στον ευρωπαϊκό.


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο