
Ο Ίλον Μασκ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου που έχει αναλάβει να τσεκουρώσει τις δημόσιες δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, εμφανίστηκε στη σκηνή μίας συγκέντρωσης συντηρητικών έξω από την Ουάσιγκτον κραδαίνοντας… αλυσοπρίονο.
«Αυτό είναι το αλυσοπρίονο για τη γραφειοκρατία», δήλωσε ο Μασκ, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να έχει ενθουσιαστεί με το εργαλείο που του έκανε δώρο ο ομοϊδεάτης και σύμμαχός του, ακροδεξιός πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μίλεϊ.
Το κόκκινο μεταλλικό αλυσοπρίονο είχε στο πλάι του χαραγμένο στα ισπανικά το σύνθημα του Αργεντινού: «Viva la libertad, carajo», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Ζήτω η ελευθερία, γαμώτο!».
At a conservative conference, Musk took the stage with a gift from Argentina’s President Javier Milei—a shiny chainsaw. “This is the chainsaw for bureaucracy,” Musk declared, symbolizing his commitment to slashing federal government spending. pic.twitter.com/Lu0DmnE6nV
— Briefly (@Brieflybynewj) February 21, 2025
Με αυτό το αλυσοπρίονο ο Μίλει εμφανιζόταν στις προεκλογικές του ομιλίες για να δηλώσει σε όποιον δεν κατάλαβε ότι η κυβέρνησή του θα είναι οδοστρωτήρας νεοφιλελευθερισμού, με μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις κοκ.
Ο Μασκ πήρε τώρα και αυτός το αλυσοπρίονο, που φαίνεται να λειτουργεί ως φετίχ, και γελώντας πάνω στη σκηνή που ήταν στολισμένη με τις φωτογραφίες του στέλνει το μήνυμα ότι θα συνεχίσει στον δρόμο των σαρωτικών περικοπών.
Υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ρυθμιστικές αρχές για τις τράπεζες, τους δασεργάτες, τους επιστήμονες που εργάζονται σε υπηρεσίες διαστήματος και δεκάδες χιλιάδες ακόμα κυβερνητικούς υπαλλήλους.
Μόλις την Πέμπτη, 6.000 υπάλληλοι της αμερικανικής φορολογικής υπηρεσίας ενημερώθηκαν ότι θα απολυθούν, σύμφωνα με το Reuters.


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα