Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στο ταμπλό σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη όμως να καταφέρνει να κρατά το θετικό του πρόσημο, με τη βοήθεια τόσο της Metlen όσο και της Coca Cola.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,58% στις 1.796,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 76,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,68% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 4.458,12 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,13% στις 1.722,13 μονάδες.
Στηρίξεις από δεικτοβαρείς
Μπορεί να πιέζεται από αρκετούς τίτλους σήμερα η αγορά, αλλά ο γενικός δείκτης κρατά το θετικό του πρόσημο, με τη βοήθεια της δεικτοβαρούς Coca Cola, αλλά και των Metlen και Jumbo. Η απόσταση βολής με τον στόχο των 1.800 μονάδων συντηρείται, αν και ακόμη δεν γίνεται κάποια προσπάθεια δοκιμασίας, καθώς ο τραπεζικός κλάδος λειτουργεί περισσότερο ανασταλτικά σήμερα.
Σαφώς η επιφυλακτικότητα των αγοραστών είναι εύλογη στα επίπεδα, τα οποία είναι και τα υψηλότερα της τελευταία δεκαπενταετίας, με την αγορά να χρειάζεται έναν μεγάλο καταλύτη που θα φέρει νέα κεφάλαια. Χωρίς βέβαια μέχρι τώρα να τις λείπουν οι αφορμές σε επίπεδο τίτλων, που δίνουν τη δυνατότητα για αναδιαρθρώσεις θέσεων και επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Αυτές οι αφορμές, από εταιρικά αποτελέσματα και μερίσματα έως επενδυτές στρατηγικές που ανακοινώνονται στις γενικές συνελεύσεις, είναι το καύσιμο που μπορεί να συνεχίσει το θετικό σερί του ΧΑ για έβδομο μήνα. Αρωγός σε αυτό το στοίχημα είναι και το κλίμα στις διεθνείς αγορές, μάλιστα, που ενισχύει τις διαθέσεις ρίσκου και από ξένα κεφάλαια.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Metlen και Coca Cola σημειώνουν κέρδη 2,80% και 2,44% αντίστοιχα, με τις Jumbo, Optima Bank και ΕΛΧΑ να κινούνται με άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Τιτάν, Βιοχάλκο, Cenergy, Πειραιώς, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Aegean και Alpha Bank.
Στον αντίποδα, η Helleniq Energy χάνει 2,53%, με τις Aktor, Σαράντη, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΔΑΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Εθνική και ΟΤΕ να κινούνται ήπια πτωτικά.