Domino’s Pizza: Οικειοθελώς αποχώρησε ο CEO, λέει ο μεγαλύτερος μέτοχος

Η Citigroup υποβάθμισε τη μετοχή της Domino's Pizza από πώληση σε ουδέτερη

Domino’s Pizza: Οικειοθελώς αποχώρησε ο CEO, λέει ο μεγαλύτερος μέτοχος

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Domino’s Pizza Enterprises, Μαρκ βαν Ντάικ, επέλεξε να παραιτηθεί και δεν πιέστηκε προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό διευκρίνισε ο δισεκατομμυριούχος προσωρινός Εκτελεστικός Πρόεδρος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας πολυεθνικής,Τζακ Κάουιν, σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τι είπε ο Κάουιν

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος διαμόρφωσε ένα πενταετές σχέδιο ανάκαμψης για την επιχείρηση και επέβλεψε το κλείσιμο 205 καταστημάτων με χαμηλές επιδόσεις σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Το διοικητικό συμβούλιο υποστήριξε το σχέδιο, αλλά ήθελε μεγαλύτερη ταχύτητα, δήλωσε ο Κάουιν την Πέμπτη.

«Αυτή ήταν η απόφαση του Μαρκ να παραιτηθεί, δεν πιέστηκε ούτε του ζητήθηκε να φύγει», δήλωσε ο Κάουιν.

Δεν υπήρχε στρατηγική διαφορά με τον Βαν Ντάικ, εκτός από το ότι το ΔΣ «να δει τα αποτελέσματα να βελτιώνονται ταχύτερα», πρόσθεσε.

Η μετοχή της εταιρείας με έδρα το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας ανέβηκε 2,18% στο Σίδνεϊ την Πέμπτη, αφού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014 την προηγούμενη ημέρα, κάνοντςα βουτιά μέχρι και 19% μόλις έγινε γνωστή η αποχώρηση του Βαν Ντάικ.

Ο Κάουιν, ο οποίος ήταν προηγουμένως πρόεδρος της εταιρείας, ανέλαβε τον νέο του ρόλο την Τετάρτη, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Βαν Ντάικ θα αποχωρήσει τον Δεκέμβριο.

Η αποχώρηση έρχεται μετά από μια αναμόρφωση της παγκόσμιας ηγεσίας της εταιρείας τον περασμένο χρόνο. Διαδέχθηκε τον Don Meij, ο οποίος ήταν στην Domino’s για σχεδόν 40 χρόνια, τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Το διοικητικό συμβούλιο ξεκινά μια παγκόσμια διαδικασία αναζήτησης για έναν νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου.

«Αυτή η εταιρεία δεν βρίσκεται σε αταξία», πρόσθεσε ο Κάουιν ως ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

Υποβάθμιση από Citigroup

Ο αναλυτής της Citigroup, Sam Teeger, υποβάθμισε τη μετοχή της Domino’s σε ουδέτερη θέση νωρίτερα την Πέμπτη.

«Αναμένουμε μια περίοδο στρατηγικής αβεβαιότητας μέχρι να βρεθεί νέος αντικαταστάτης του Διευθύνοντος Συμβούλου», έγραψε σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Εν τω μεταξύ, η Barrenjoey αναβάθμισε τη μετοχή σε «overweight» από «neutral», λέγοντας ότι η αποτίμηση ήταν πλέον συναρπαστική, δεδομένου ότι η εταιρεία διαπραγματευόταν με τον χαμηλότερο πολλαπλασιαστή τιμής προς κέρδη στην 20ετή ιστορία της.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο