Συνέχιση των υψηλών πτήσεων για την πιστωτική επέκταση και το 2026 αναμένει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Τούτο επεσήμανε μιλώντας στους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου 2025, ο CEO της Παύλος Μυλωνάς την Πέμπτη το μεσημέρι.
Όπως ανέφερε, «πάντοτε όταν το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι θετικό, ο τραπεζικός τομέας ευνοείται από τη ζήτηση που εκδηλώνεται για χρηματοδοτήσεις».
Κατά τον ίδιο, στο δ΄ τρίμηνο της εφετινής χρήσης θα καταγραφεί αύξηση των εκταμιεύσεων, καθώς υπάρχει μεγάλη ουρά αιτημάτων δανειοδότησης που έχουν ήδη εγκριθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι επενδύσεις από τους πελάτες της τράπεζας.
Σημείωσε δε πως θετική συνεισφορά θα έχει και ο τομέας της λιανικής τραπεζικής, καθώς αυξάνονται οι όγκοι των δανείων στη στεγαστική πίστη.
Οι κλάδοι με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης
Σε σχέση με τους κλάδους που εμφανίζουν τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στις χορηγήσεις, ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στις κατασκευές, στο project finance, στην ενέργεια και στο ευρύτερο οικοσύστημα της φιλοξενίας.
Κατά τα άλλα, δεν θέλησε να μιλήσει σε αυτή τη φάση για τους σχεδιασμούς της τράπεζας, όσον αφορά την αξιοποίηση των κεφαλαιακών της μαξιλαριών.
Όπως ανέφερε, ο στόχος για το μέρισμα εφέτος τοποθετείται στο 60% των κερδών, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησής του, σημειώνοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα γίνουν γνωστές κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2025, στις αρχές της νέας χρονιάς.
Επιπλέον, δεν θέλησε να σχολιάσει τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον τομέα του bancassusrance, αλλά και το ενδεχόμενο εξαγορών στην Κύπρο.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η διοίκηση της τράπεζας αναζητά ευκαιρίες, αλλά δεν θα προχωρήσει σε μία κίνηση, απλώς για να κάνει μία συναλλαγή.
Κι αυτό διότι, στόχος είναι η αύξηση της αξίας για τους μετόχους.
OT FORUM - Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
6 και 7 Νοεμβρίου 2025 | Μικρό Χρηματιστήριο
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

































