Δεν θα συμμετάσχει η Ελλάδα στην επόμενη διεθνή διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το βήμα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμικής Κληρονομιάς, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και μια επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά», και στη συνέχεια επισήμανε ότι «είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε κι αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη».

Όσον αφορά το ίδιο το λυβικό ζήτημα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «αυτό το οποίο πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε και πρέπει να υλοποιηθεί είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη» για να σημειώσει ότι «αυτό είναι το πρόταγμα».

Η νέα διάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα στις 23 Ιουνίου στο Βερολίνο, αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης συμφωνίας εκεχειρίας και εν μέσω της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης.

Απώτερος στόχος είναι η διεξαγωγή εθνικών εκλογών στη Λιβύη στα τέλη του 2021, καθώς και η αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων – μισθοφόρων από την αφρικανική χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση