Πρόστιμο περίπου 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά επέβαλε στην Apple η Ρωσική υπηρεσία αντιμονοπωλιακής προστασίας (FAS).

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η ρωσική ρυθμιστική αρχή υπογραμμίζει πως η αμερικανική εταιρεία ανάγκαζε τους Ρώσους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πληρωμών της Apple με την εφαρμογή iOS App Store, παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού στη Ρωσία.

«Ψαλίδι» στις αποδοχές του Τιμ Κουκ 

Στην ανακοίνωσή της, η ρυθμιστική αρχή αναφέρει ότι προηγουμένως είχε διαπιστώσει ότι η Apple ανάγκαζε τους Ρώσους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πληρωμών της Apple με την εφαρμογή iOS App Store, παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού στη Ρωσία.

Στην ανακοίνωσή της η FAS αναφέρει ότι η Apple θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο εντός δύο μηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;
Τεχνολογία |

Τα δέκα τετραψήφια PIN που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κωδικούς PIN που χρησιμοποιούνται συχνά ή που σχετίζονται με αυτούς, όπως οι ημερομηνίες γέννησης, χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο στον οποίο τους θέτουν»