To 2022 ήταν μία ικανοποιητική χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, ακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της χώρας. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2022 των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – Μελών της ΕΑΕΕ) καταγράφεται ενισχυμένη σε σχέση με το 2021 κατά 4,2%.

Στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών, η ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτων κατέγραψε αύξηση κατά 0,7%, ενώ οι λοιποί κλάδοι ασφαλίσεων κατά ζημιών αυξάνουν συνολικά την παραγωγή τους σε ποσοστό 8,7%.

Ποιοι παράγοντες και πόσο εκτίναξαν τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ιδία κράτηση (δηλαδή η συμμετοχή των ασφαλιστικών επιχειρήσεων) επί των ασφαλιστικών αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής ήταν 1.486 εκατ.€. Η συμμετοχή των αντασφαλιστών στις αποζημιώσεις ανήλθε στα 54 εκατ.€. Επομένως οι συνολικές ασφαλιστικές αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν για τις ασφαλίσεις Ζωής ήταν 1.540 εκατ.€.

Στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών, η ιδία κράτηση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων επί των ασφαλιστικών αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν ήταν 576 εκατ.€, με την αντί- στοιχη συμμετοχή των αντασφαλιστών να φθάνει τα 50 εκατ.€. Επομένως οι συνολικές ασφαλιστικές αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν για τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών ήταν 626 εκατ.€.

Συνολικά επομένως, οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν εντός του 2021 έφθασαν αθροιστικά τα 2.166 εκατ.€ για όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις διαχειρίζονται Ενεργητικό συνολικής αξίας 20,8 δισ.€, εκ των οποίων 17,4 δισ.€ είναι τοποθετημένα σε επενδύσεις (καταγραφή με βάση τα Δ.Π.Χ.Α.). Τα Ίδια Κεφάλαια φθάνουν στο ύψος των 4,4 δισ.€ και οι ασφαλιστικές προβλέψεις τα 13,3 δισ.€.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
«Παύλος Ν. Πέττας»: Η εταιρεία με ιστορία 77 ετών που θα αξιοποιήσει το πρώην εργοτάξιο Ρίου-Αντιρρίου
Επιχειρήσεις |

Ποιος είναι ο όμιλος «Παύλος Ν. Πέττας» που χτύπησε το ακίνητο στο Ρίο - Αντίρριο - Το success story των 77 ετών

Η εταιρεία διαθέτει πλέον περισσότερα από 80.000 τ.μ. ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και άλλα 110.000 τ.μ. στη Βουλγαρία - Δραστηριοποιείται σε τρόφιμα και βιοκαύσιμα