Συνεχίζεται η υπεροπλία μας έναντι των υπολοίπων Χρηματιστηριών στον κόσμο. Και όλα τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας δικαιολογούν αυτήν την εικόνα.

Δεν πρέπει να αμελείται εξάλλου το γεγονός ότι αναμένονται ισχυροί ρυθμοί μεγέθυνσης για την ελληνική οικονομία, άνω του 2% (αναθ.) και σίγουρα ισχυρότεροι από το σύνολο της Ευρωζώνης και των “βαριών” οικονμιών της.

Σε αυτό, προστίθενται και οι λοιποί παράγοντες που έχουν αναφερθεί και στις εκθέσεις των Οίκων Αξιολόγησης, που ούτως ή άλλως μάς έδωσαν επενδυτική βαθμίδα, όπως η δημοσιονομική προσαρμογή, η μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ, οι μεταρρυθμίσεις κ.α.

Κι αν κάποιος προσέξει καλά τις εξελίξεις, θα καταλάβει ότι και οι επιχειρηματικές ζυμώσεις βρίσκονται στο απόγειό τους, ώστε να διαφαίνεται και “στο πεδίο της μάχης” το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Και προφανώς, το Χρηματιστήριο έχει ήδη προεξοφλήσει ένα μέρος αυτής της εικόνας, και ενδέχεται να συνεχίσει έτσι στο μακροπρόθεσμο, εάν κάτι δεν αλλάξει διαρθρωτικά.

Ο Γενικός Δείκτης συντηρείται σε υψηλά 13 ετών που έχει πρόσφατα επιτύχει πανάξια, με την πλειονότητα των τίτλων να έχουν ακολουθήσει έντονα ανοδική κίνηση, πολλές εξ αυτών να έχουν συναντήσει υπερπολυετή ή ιστορικά υψηλά.

Επί παραδείγματι, το διαμάντι της CENER συνεχίζει να λάμπει, καθώς ο συνδυασμός των περιθωρίων κέρδους, του ανεκτέλεστου αλλά και των προσδοκιών για τον κλάδο και το λειτουργικό της αντικείμενο οδηγεί ευχερώς σε θετικά συμπεράσματα. Η μετοχή σε νέα ιστορικά υψηλά λίγο κάτω από τα 8 ευρώ, με 1,5 δισεκ. ευρώ κεφ/ση, υπενθυμίζοντας ότι πριν 4 έτη ήταν μετά βίας στο 1 ευρώ..

Τα νέα μεγέθη που ανακοινώθηκαν από την Cairomez για την απερχόμενη χρήση δεν αφήνουν περιθώρια, με τα ίδια κεφάλαια στα 179 εκατ. ευρώ αντί 56 στη χρήση του 2022. Στο ταμπλό, ακαριαία κλείδωσε στο limit up, ενώ μοιραία παρέσυρε και τα υπόλοιπα τρία ΜΕΖΖ. Θεωρητικά, μπορεί να δει τιμές άνω των 50 λεπτών..

Δεν πέρασε απαρατήρητο το πακέτο στην ACAG (Austria Card), μια μετοχή που απασχόλησε (βλ. ΛΥΚΟ) και θα απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα τους επενδυτές καθώς αποτελεί ένα πολύ καλό στοίχημα, το οποίο μάλιστα έχει ήδη “πληρώσει”.  Η επόμενη στάση φαίνεται στα 8,5 ευρώ.

Ενδιαφέρον και για την ΚΟΥΑΛ (Quality and Reliability), με μια επερχόμενη ΑΜΚ που θα μεταμορφώσει την ήδη αξιόλογη εταιρεία. Θα δούμε συνωστισμό, και εκεί.

Καλά αποτελέσματα από AS Company (ΑΣΚΟ), βαριά επιλογή με σταθερά μεγέθη και αξιόλογη πορεία.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά μας θα παραμείνει κλειστή: αύριο (1/5), 3/5 (Μ. Παρασκευή), 6/5 (Δευτέρα του Πάσχα) και 7/5 (Τρίτη από μτφ Πρωτομαγιάς). Και με δεδομένο ότι οι ευρωαγορές θα κλείσουν μόνο την 1/5 και τα αμερικανικά Χρηματιστήρια θα παραμείνουν ανοιχτά χωρίς καμία αργία, είναι φανερό ότι επέρχεται διστακτικότητα στο ταμπλό.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία
ο Αντικριστής |

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 23η ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 31. Σε ιστορικά υψηλά Αγγλία και Γερμανία

Το θετικό επενδυτικό κλίμα παραμένει ανέπαφο τόσο στην Αθήνα όσο και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε νέα υψηλά 13 ετών

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing
ο Αντικριστής |

Ο μεν Βακάκης δίνει μετοχές, ο δε Τιτάνας πάει για triple listing

Γκρεμίστηκε από τα ιστορικά της υψηλά η ΜΠΕΛΑ, μετά την είδηση του Bloomberg για πώληση 2 εκατ. μετοχών που κατείχε η Tanocerian Maritime (συμφερόντων Βακάκη) σε τιμή 27,20 ευρώ και κατά 9,3% χαμηλότερη από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η συναλλαγή θα αφορούσε στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.