Ετήσια άνοδο κατά 7,3% κατέγραψε τον Δεκέμβριο ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο ξεκάθαρα λόγω ακρίβειας, αφού τον ίδιο γιορτινό μήνα  ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) αυξήθηκε μόλις κατά 0,7%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Αναφορικά με την πορεία των υποκλάδων του λιανικού εμπορίου, στη συντριπτική του πλειονότητα  σημείωσαν μικρότερη ή μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις κατ’ όγκο, μόνο τα πολυκαταστήματα εμφάνισαν σημαντική μείωση σε ποσοστό 7,3%. Αντίθετα, η κατηγορία «ένδυση – υπόδηση» παρουσίασε τη μεγαλύτερη άνοδο τον εν λόγω μήνα (+7,1%).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 7,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023 αύξηση 12,8%.

Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 0,7% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023 αύξηση 12,7%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023 παρουσίασε αύξηση 3,6%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 3,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χατζηδάκης: Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η ελληνική οικονομία
Macro |

Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η ελληνική οικονομία, λέει ο Χατζηδάκης

Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Ελβετίας και οι ευκαιρίες για επενδύσεις που προσφέρει σήμερα η ελληνική οικονομία, στη συζήτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας με τον Ελβετό ομόλογό του