Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του εποπτικού πλαισίου Φερεγγυότητα ΙΙ, σημειώνει o διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε αποκλειστική συνέντευξη του στο νέο τεύχος του περιοδικού «Ασφαλιστικό ΝΑΙ».

Ο κ. Στουρνάρας εξαγγέλλει επίσης, ως επόπτης της ασφαλιστικής αγοράς, την ανάπτυξη εργαλείων για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των πρακτικών διανομής, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό αριθμό των επιχειρήσεων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, τη διασπορά τους ανά την ελληνική επικράτεια και τον όγκο και την πολυπλοκότητα των ασφαλιστικών προϊόντων.

«Επιδίωξή μας είναι να έρθουμε πιο κοντά στην καθημερινότητα των δικτύων διανομής και να αναγνωρίσουμε από κοινού τα τυχόν ελλείμματα στην κανονιστική συμμόρφωσή τους που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν, ώστε να ενισχυθεί έτσι περαιτέρω η αξιοπιστία της ασφάλισης στη συνείδηση των καταναλωτών» υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.

Ταυτόχρονα,  απευθύνει παραινέσεις στους ασφαλιστές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα της προστασίας του καταναλωτή, δηλαδή της προσφοράς στον καταναλωτή προϊόντων και υπηρεσιών που να καλύπτουν τις δικές του ασφαλιστικές ανάγκες στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του, με ταυτόχρονη παροχή της μέγιστης δυνατής προστασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας