
Οι εξαγωγές σιτηρών της Αργεντινής παρέλυσαν την Πέμπτη λόγω απεργίας των λιμενεργατών οι οποίοι απαιτούν εμβολιασμό κατά της COVID-19. Οι απεργοί μάλιστα προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν με μία ακόμα 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα.
Το υπουργείο λιμένων και ναυτιλίας της Αργεντινής δήλωσε στο Reuters ότι η απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη διέκοψε τη λιμενική δραστηριότητα. Οι βιομηχανίες συμφωνούν ότι οι λιμενεργάτες πρέπει να προστατεύονται από την COVID-19, αλλά το πρόγραμμα εμβολιασμού της Αργεντινής είχε αργή ανάπτυξη.
Μετά από συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους αργά την Τετάρτη, τα συνδικάτα εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα για την προστασία της υγείας μας» και δήλωσαν έτοιμα να πραγματοποιήσουν νέα 48ωρη απεργία στις 26 Μαΐου.
Οι λιμενεργάτες που φορτώνουν με εμπορεύματα τα πλοία συγκαταλέγονται στους απεργούς, όπως και οι ναυτεργάτες που εργάζονται στα ρυμουλκά που οδηγούν τα μεγάλα πλοία έξω από τα λιμάνια. Απεργούν ακόμα και οι επιθεωρητές σιτηρών στις αποβάθρες των λιμανιών, που εκπροσωπήθηκαν από την ισχυρή ένωση Urgara.
Οι λιμενεργάτες ανήκουν στην κατηγορία των «κρίσιμων» εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας, και έτσι δικαιούνται να εμβολιαστούν, ανέφεραν τα συνδικάτα.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δεν απάντησε παρότι κλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.
“Εμείς, ως βιομηχανία, αναγνωρίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να εμβολιαστούν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειριστεί την κατάσταση όσο καλύτερα μπορεί. Είναι σημαντικό για τα λιμάνια να συνεχίσουν να λειτουργούν ενώ συντονίζουν μελλοντικά προγράμματα εμβολιασμού”, δήλωσε ο Gustavo Idigoras, επικεφαλής του CIARA-CEC, του αργεντίνικου επιμελητήριου εξαγωγικών εταιρειών.
Κορυφαία χώρα εξαγωγής σιτηρών
Η Αργεντινή είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας ζωοτροφών σόγιας στον κόσμο, που χρησιμοποιείται για την πάχυνση των χοίρων και των πουλερικών από την Ευρώπη ως τη Νοτιοανατολική Ασία. Το εργοστάσιο παραγωγής σιτηρών South American είναι επίσης ο νούμερο 3 προμηθευτής καλαμποκιού στον κόσμο και ένας μεγάλος εξαγωγέας σίτου.
Η απεργία οργανώθηκε κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου εξαγωγών καθώς οι Αργεντινοί καλλιεργητές είναι στην περίοδο συγκομιδής των καλλιεργειών σόγιας και καλαμποκιού. Η γεωργία είναι η κύρια πηγή συναλλάγματος σε δολάρια της Αργεντινής καθώς η χώρα αγωνίζεται να ξεφύγει από μια τριετή ύφεση που έχει επιδεινωθεί από την πανδημία COVID-19.


Latest News

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα