Τα κηπευτικά προϊόντα της καρπερής ελληνική γης, όπως η ντομάτα, το αγγούρι, η πιπεριά, η μελιτζάνα και φρούτα, που καλλιεργούνται στην ηλιόλουστη Ισπανία, όπως ο λωτός, αποτελούν απαραίτητα συστατικά της μεσογειακής διατροφής και ο ευρωπαίος καταναλωτής τα επιλέγει τόσο για τη διατροφική τους αξία όσο και για την ξεχωριστή γεύση τους.

Τα θρεπτικά πλεονεκτήματα και η ασύγκριτη νοστιμιά των παραπάνω προϊόντων, προωθούνται στις αγορές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας, μέσω του προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά της ΕΕ», με διακριτικό τίτλο MEDITERRANEAN COMBO, το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας (Ελλάδα, Ισπανία).

Με το βλέμμα σε μία χρονιά γεμάτη δράσεις που περιλαμβάνουν δειγματοδιανομές προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, καταχωρήσεις στον έντυπο τύπο, προσκλήσεις χονδρεμπόρων και ενημερωτικές εκδηλώσεις τύπου στις χώρες – στόχους, το MEDITERRANEAN COMBO ξεκινάει δυναμικά το πρώτο έτος υλοποίησης.

Το τριετές πρόγραμμα MEDITERRANEAN COMBO μόλις ξεκίνησε με επικεφαλής εταίρο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ», και φορείς υλοποίησης τον Αγροτικό Οπωροκηπευτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμός Τυμπακίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής και Εμπορίας Κηπευτικών Ιεράπετρας «ΝΟΤΟΣ», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, τη Στ. Κομπογεννητάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. – Ο.Π. «ΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εμπορίας Κηπευτικών «ΨΑΡΗΣ», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής και Εμπορίας Πρώιμων Κηπευτικών Ιεράπετρας Κάμιρος, και τον Ισπανικό Συνεταιρισμό Kaki (Asociacion Espanola Del Caqui). Το MEDITERRANEAN COMBO υλοποιείται με εκτελεστικό οργανισμό τη NOVACERT EΠΕ, μαζί με την ιταλική εταιρεία BLANCDENOIR.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO