Νέα μορφή για τον ΕΛΓΟ από τα μέσα του Οκτωβρίου 2021 επενδύοντας στην έρευνα και την εκπαίδευση στον πρωτογενή τομέα, ανακοίνωσε από την Κρήτηο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός, κατά τις επισκέψεις του στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στο σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του ΕΛΓΟ και ανακοίνωσε ότι στις 13 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η νέα μορφή λειτουργίας του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι πολιτική βούλησή του είναι να επενδύσει στην εκπαίδευση και έρευνα αλλά και στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό του ΥπΑΑΤ και των φορέων που εποπτεύει.

Ο κ. Λιβανός ενημερώθηκε από τους διευθυντές των δύο φορέων κυρία Νατάσα Τσαγκαράκου  και Νίκο Μπαουράκη για το έργο που επιτελείται στα Ινστιτούτα που διευθύνουν, δίνοντας έμφαση και στην διατήρηση ποικιλιών και στην έρευνα αλλά και στην εκπαίδευση νέων στην αγροτική οικονομία και στη μεταφορά γνώσεων.

Στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών έγινε ενημέρωση για τις έρευνες γύρω από νέες ποικιλίες όπως Μάνγκο και Μακαντάμια, ή νέες, πιο ανθεκτικές ποικιλίες στην κλιματική αλλαγή εσπεριδοειδών και ποικιλιών ελιάς.

Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων ο κ. Λιβανός συναντήθηκε και με μια ομάδα σπουδαστών από διάφορες χώρες και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις γύρω από το ερευνητικό έργο που γίνεται στις εγκαταστάσεις του όπου κάθε χρόνο φοιτούν περίπου 200 σπουδαστές από το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην προώθηση της ελληνικής κουλτούρας, πολιτισμού αλλά και της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών