Από τη JTI, πρώην ΣΕΚΑΠ, τα προϊόντα της οποίας καλύπτουν το 25% της ελληνικής αγοράς, ξεκίνησε την περιοδεία του σε Ξάνθη και Ροδόπη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης για  την ΚΑΠ που γίνεται στην Κομοτηνή.

Όπως ανέφερε, από το 2018 που ανέλαβε την λειτουργία του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ η Japan Tobacco International, έχει τετραπλασιαστεί η παραγωγή και το 60% των προϊόντων εξάγονται σε χώρες της ΕΕ.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τη ΣΕΚΕ  όπου ο πρόεδρός της, Αλέκος Κοντός, τον ενημέρωσε για το έργο και τις προοπτικές της εταιρείας. Η ΣΕΚΕ επεξεργάζεται προϊόντα καπνού και κάνει εξαγωγές σε 30 χώρες. Τα προϊόντα της τα προμηθεύεται από 15.000 παραγωγούς από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών του στη βιομηχανία και στη ΣΕΚΕ, ο υπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η λειτουργία της πρώτυπης συνεταιριστικής οργάνωσης συνδέεται με την ιστορία του καπνού στη χώρα μας.

«Όταν ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής οραματίστηκε την εθνική στρατηγική για τον καπνό, σκέφτηκε σωστά. Ένωσε τις δυνάμεις των παραγωγών και “έχτισε” τη λογική των συλλογικών σχημάτων που σήμερα, μετά από σχεδόν  εβδομήντα χρόνια αναζητεί η Ευρώπη, ενώ μπόλιασε αυτή την προσπάθεια με τον ιδιωτικό τομέα. Ήταν μπροστά από την εποχή του, γι’ αυτό και σήμερα, με την άξια συνέχεια μόνο τριών διευθύνσεων όλα αυτά τα χρόνια, η ΣΕΚΕ έχει καταφέρει να είναι η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα στα Βαλκάνια και να μας κάνει περήφανους για την ιστορία της, τη σχέση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αλλά και γιατί αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των  καιρών».

»Ενημερωθήκαμε με χαρά για το νέο όραμα της ΣΕΚΕ για τη δημιουργία ενός ελληνικού brand, το οποίο θα καλύπτει όλα μας τα προϊόντα που κάνουν τη διαφορά: φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα που είναι εξαιρετικής ποιότητας, συμβάλλουν στην ευζωία και τη μακροζωία των ανθρώπων και συνιστούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας».

Ακόμη, ο Σπήλιος Λιβανός συνεχάρη τη διοίκηση και του 600 εργαζόμενους της ΣΕΚΕ  και δήλωσε ότι «θα είμαστε δίπλα σας και θα συνδράμουμε κάθε προσπάθειά σας».

Επίσης, αναφερόμενος στο εργοστάσιο της Japan Tobaco (πρώην ΣΕΚΑΠ), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε μεταξύ άλλων: «Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πώς μπορεί μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία να επενδύσει με σύγχρονους, καινοτόμους τρόπους και να αλλάξει την πορεία προς το καλύτερο μιας άλλης παραδοσιακής παραγωγικής ελληνικής επιχείρησης και να καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αυξήσει πάρα πολύ την παραγωγή της, να προσλάβει νέους εργαζόμενους από την τοπική κοινωνία, άρα να δώσει ζωή στην περιοχή, να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης των αποβλήτων και ταυτόχρονα να συμπεριλάβει στη στρατηγική της όλα τα περιβαλλοντικά μέτρα που ζητάει σήμερα η Ευρώπη. Διαπίστωσα με μεγάλη χαρά ότι ταυτόχρονα διαθέτει και σημαντική κοινωνική ευαισθησία, την οποία αποδεικνύει με την μεγάλη καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, η οποία είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να χτίσουμε το τείχος της ανοσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να λειτουργήσει η χώρα και η οικονομία μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO