«Για πλάκα» δήλωσαν οι χάκερς ότι έκαναν τη μεγαλύτερη ληστεία κρυπτονομισμάτων όλων των εποχών.

Σύμφωνα με το CNBC, περισσότερα από 600 εκατ. δολάρια κρυπτονομισμάτων κλάπηκαν σε κυβερνοεπιθέση στην αποκεντρωμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης Poly Network, που έχει ως σκοπό να αναπαράγει χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως δάνεια, και να πραγματοποιεί συναλλαγές χωρίς τη συμμετοχή μεσαζόντων.

Την Τρίτη, χάκερ εκμεταλλεύτηκε ελάττωμα στον κώδικα της πλατφόρμας, Poly Network, με αποτέλεσμα να καταφέρει να κλέψει χρήματα. Σύμφωνα με ερευνητές της εταιρείας blockchain, Slow Mist, η Poly Network έχασε περισσότερα από 610 εκατ. δολάρια από την κυβερνοεπίθεση.

Η Poly Network, έπειτα, παρακάλεσε τους χάκερς να επιστρέψουν τα χρήματα και σχεδόν τα μισά από τα κλεμμένα είχαν επιστραφεί μέχρι την Τετάρτη.

Σε Q&A, την Τετάρτη, το άτομο που ισχυριζόταν ότι είναι ο χάκερ που κρύβεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση, ανέφερε ότι προέβη στην επίθεση αυτή «για πλάκα», ενώ προσέθεσε, ακόμη, ότι δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα χρήματα, όσο για την ίδια την επίθεση, καθώς αφήνει και κάποιου είδους «μάθημα».

Ο Tim Robinson, επιστημονικός διευθυντής στην εταιρεία αναλύσεων blockchain, Elliptic, επιβεβαίωσε ότι το άτομο που έκανε το Q&A ήταν, σίγουρα, το άτομο που κρύβεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Poly Network, με τη Slow Mist να δηλώνει ότι οι ερευνητές της εντόπισαν πληροφορίες στο IP και το email του χάκερ. Παρόλα αυτά, ο χάκερ στο Q&A δήλωσε ότι έχει κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η ταυτότητά του δεν είναι ανιχνεύσιμη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto