Το ποσό των 500.000 δολαρίων και ασυλία προσφέρθηκαν, σύμφωνα με το BBC, στον χάκερ, που έκλεψε περισσότερα από 600 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα, ως αμοιβή για την επιστροφή των κλεμμένων.

Στην κίνηση αυτή προέβη η Poly Network, μετά τη δέσμευση του χάκερ να επιστρέψει τα χρήματα, τα οποία εκλάπησαν σε μία από τις μεγαλύτερες ληστείες σε κρυπτονομίσματα στην ιστορία, με τη Poly Network να ισχυρίζεται ότι ο επιτήδειος εκμεταλλεύτηκε μία αδυναμία στο σύστημα.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων επεστράφη, με την Poly Network να δηλώνει ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής και του υπόλοιπου ποσού. Μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα, η εν λόγω εταιρεία δήλωνε ότι τα απομένοντα περιουσιακά στοιχεία, που ήταν στη διάθεση του χάκερ, είχαν μεταφερθεί σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο έλεγχαν ο ίδιος ο χάκερ και η εταιρεία.

Μέρος των κλεμμένων νομισμάτων πάγωσε, αμέσως μετά την επίθεση, και δεν έχουν επιστραφεί στην εταιρεία, αλλά δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν ούτε από τον ίδιο τον χάκερ.

Η Poly Network αναγνώρισε την πράξη αυτή ως “White hat”, κατατάσσοντας, έτσι, τον επιτήδειο στην κατηγορία των «ηθικών χάκερ», που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τις εταιρείες στον εντοπισμό κενών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο.

Η εν λόγω απόφαση της εταιρείας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από όσους ασχολούνται με τον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καθώς προκάλεσε ανησυχίες ότι οι χάκερ θα μπορούν εις το εξής να «καλύπτουν» τις ενέργειές τους με τη δικαιολογία ότι είναι πράξεις “white hat”. Παράλληλα, όμως, υποστηρίχθηκε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν το δικαίωμα να παρέχουν ασυλία από ποινική δίωξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto