Μπαράζ προσφυγών αναμένεται να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερη ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Binance από επενδυτές που θα διεκδικήσουν αποζημίωση για χρήματα που έχασαν κατά τη διάρκεια μεγάλης διακοπής λειτουργίας της .

Μάλιστα η ελβετική εταιρεία Liti Capital έχει υποσχεθεί ότι θα χρηματοδοτήσει με τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δολάρια την υπόθεση, ενώ το δικηγορικό γραφείο White & Case με έδρα τη Νέα Υόρκη θα εκπροσωπήσει τους ενάγοντες

Όπως γράφει το CNBC όταν ο Καναδός trader κρυπτονομισμάτων Fawaz Ahmed είδε την τιμή του Ether αποφάσισε να αποχωρήσει, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Ο Ahmed χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του το Binance, το οποίο στις 19 Μαΐου σταμάτησε τη λειτουργία του  και για περίπου μία ώρα, κι έτσι ο Ahmed, αλλά και εκατοντάδες άλλοι επενδυτές δεν μπορούσαν να εκτελέσουν τις εντολές τους.

Εκείνη την ημέρα, το bitcoin και το ether κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τον Μάρτιο του 2020, με την συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων να χάνει περίπου 1 τρισ. δολάρια σε αξία. Όταν οι τιμές υποχώρησαν κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, η θέση του Ahmed εξαφανίστηκε και η προσωπική του ζημία έφτασε τα περίπου 6 εκατ. δολάρια.

«Η ζημία δεν ήταν δίκαιη», λέει στο CNBC ο 33χρονος Ahmed τονίζοντας μάλιστα, ότι η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών του Binance του πρότεινε μια παράλογα χαμηλή αποζημίωση.

Το binance έχει διακόψει τη λειτουργία του πολλές φορές στην πάροδο των ετών σε καιρό αυξημένης μεταβλητότητας για τα ψηφιακά νομίσματα. Αυτό μπορεί να στοιχίσει στους traders, ειδικά όταν οι τιμές υποχωρούν.

Και οι απώλειες αυτές μπορεί να διογκωθούν σε εκατομμύρια δολάρια όταν οι επενδυτές πραγματοποιούν επικίνδυνα στοιχήματα μέσω μόχλευσης, ή δανεικού χρήματος, για να μεγεθύνουν τα στοιχήματά τους -το οποίο είναι κάτι που γίνεται συχνά στο Binance.

«Η πολιτική μας είναι δίκαιη διότι αποζημιώνουμε τους χρήστες που υπέστησαν πραγματικές απώλειες συναλλαγών λόγω προβλημάτων του συστήματός μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC. «Δεν καλύπτουμε υποθετικές καταστάσεις« τι θα μπορούσε να ήταν «όπως μη πραγματοποιημένα κέρδη».

Η Binance δεν ήταν η μόνη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων που αντιμετώπισε διακοπή της υπηρεσίας της στις 19 Μαΐου. Οι χρήστες της Coinbase επίσης δεν μπόρεσαν προσωρινά να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπό της .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;