Ανακατανομή της τράπουλας μεταξύ των ανταλλακτηρίων του κλάδου των crypto φαίνεται πως πυροδότησε η πρόσφατη απόφαση των βρετανικών εποπτικών αρχών να εκδώσουν «απαγορευτικό» στη λειτουργία του κορυφαίου ανταλλακτηρίου της Binance. Κι αυτό παρά το γεγονός πως η προ ημερών απόφαση της Financial Conduct Authority αφορά μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προφανώς το Binance έπαθε καταρχάς ζημιά από την απώλεια συναλλαγών από τους Βρετανούς παίκτες των crypto. «Διαπιστώνουμε μια σημαντική αύξηση σε πελάτες από τη Βρετανία» σχολίασε, μιλώντας στο CNBC, ο CEO του λουξεμβουργιανού ανταλλακτηρίου του Bitstamp, Τζούλιαν Σάουερ.

Πραγματικά, λιγότερο από δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση της απόφασης των βρετανικών εποπτικών αρχών, το Bitstamp είδε τους πελάτες της να αυξάνονται κατά 138%. Όμως, οφέλη διαπίστωσε και η αμερικανική Kraken, με την εταιρεία να διαπιστώνει σχεδόν διπλασιασμό των νέων πελατών από τη Βρετανία στην πλατφόρμα της.

Το ίδιο βέβαια και η βρετανική Gemini, που είναι από τις ελάχιστες εταιρείες του κλάδου που έχουν λάβει έγκριση λειτουργίας από την FCA.

Όμως, φαίνεται πως ο αντίκτυπος από την απόφαση του FCE ξεπέρασε τα στενά γεωγραφικά όρια της Βρετανίας, καθώς φαίνεται πως η Binance έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο των εποπτικών αρχών κι άλλων χωρών. Ενδεικτικά, ήδη ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Ταϊλάνδη έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τη λειτουργία του ανταλλακτηρίου χωρίς να έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Εξάλλου, το συνεχιζόμενο κυνήγι των κινεζικών αρχών προς την αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει… θαμπώσει κάπως τη μέχρι τώρα λάμψη του κλάδου. Μάλιστα, σήμερα οι νέες αρνητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά του αναπληρωτή διοικητή της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας για την κερδοσκοπική κίνηση των crypto που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική και κοινωνική σταθερότητα έφεραν νέο γύρο πιέσεων προς τα ψηφιακά νομίσματα.

Όπως βέβαια και η προειδοποιητική επιστολή που έστειλε χθες προς τον πρόεδρο της αμερικανικής SEC, η γνωστή για την δράση της υπέρ των καταναλωτών, Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ζητώντας αυστηρότερο έλεγχο στην υπερβολικά ασταθή αγορά των κρυπτονομισμάτων, που θέτει σε κίνδυνο τους καταναλωτές και τη σταθερότητα των αγορών.

Το Bitcoin βρέθηκε να χάνει έως και 6% στα 32.500 δολάρια, συμπαρασύροντας πτωτικά και τα υπόλοιπα digital νομίσματα, όπως το ether που κινήθηκε επίσης χαμηλότερα έως και στα 2.150 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα