Ανακατανομή της τράπουλας μεταξύ των ανταλλακτηρίων του κλάδου των crypto φαίνεται πως πυροδότησε η πρόσφατη απόφαση των βρετανικών εποπτικών αρχών να εκδώσουν «απαγορευτικό» στη λειτουργία του κορυφαίου ανταλλακτηρίου της Binance. Κι αυτό παρά το γεγονός πως η προ ημερών απόφαση της Financial Conduct Authority αφορά μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Προφανώς το Binance έπαθε καταρχάς ζημιά από την απώλεια συναλλαγών από τους Βρετανούς παίκτες των crypto. «Διαπιστώνουμε μια σημαντική αύξηση σε πελάτες από τη Βρετανία» σχολίασε, μιλώντας στο CNBC, ο CEO του λουξεμβουργιανού ανταλλακτηρίου του Bitstamp, Τζούλιαν Σάουερ.
Πραγματικά, λιγότερο από δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση της απόφασης των βρετανικών εποπτικών αρχών, το Bitstamp είδε τους πελάτες της να αυξάνονται κατά 138%. Όμως, οφέλη διαπίστωσε και η αμερικανική Kraken, με την εταιρεία να διαπιστώνει σχεδόν διπλασιασμό των νέων πελατών από τη Βρετανία στην πλατφόρμα της.
Το ίδιο βέβαια και η βρετανική Gemini, που είναι από τις ελάχιστες εταιρείες του κλάδου που έχουν λάβει έγκριση λειτουργίας από την FCA.
Όμως, φαίνεται πως ο αντίκτυπος από την απόφαση του FCE ξεπέρασε τα στενά γεωγραφικά όρια της Βρετανίας, καθώς φαίνεται πως η Binance έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο των εποπτικών αρχών κι άλλων χωρών. Ενδεικτικά, ήδη ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Ταϊλάνδη έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τη λειτουργία του ανταλλακτηρίου χωρίς να έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις.
Εξάλλου, το συνεχιζόμενο κυνήγι των κινεζικών αρχών προς την αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει… θαμπώσει κάπως τη μέχρι τώρα λάμψη του κλάδου. Μάλιστα, σήμερα οι νέες αρνητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά του αναπληρωτή διοικητή της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας για την κερδοσκοπική κίνηση των crypto που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική και κοινωνική σταθερότητα έφεραν νέο γύρο πιέσεων προς τα ψηφιακά νομίσματα.
Όπως βέβαια και η προειδοποιητική επιστολή που έστειλε χθες προς τον πρόεδρο της αμερικανικής SEC, η γνωστή για την δράση της υπέρ των καταναλωτών, Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ζητώντας αυστηρότερο έλεγχο στην υπερβολικά ασταθή αγορά των κρυπτονομισμάτων, που θέτει σε κίνδυνο τους καταναλωτές και τη σταθερότητα των αγορών.
Το Bitcoin βρέθηκε να χάνει έως και 6% στα 32.500 δολάρια, συμπαρασύροντας πτωτικά και τα υπόλοιπα digital νομίσματα, όπως το ether που κινήθηκε επίσης χαμηλότερα έως και στα 2.150 δολάρια.
Latest News
Το Ελ Σαλβαδόρ η μόνη χώρα που αγοράζει απευθείας bitcoin
Το χαρτοφυλάκιο bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ αυξήθηκε κατά 117,74% από την αρχή του 2024
Κεφαλαιοποιήσεις ρεκόρ για τα μεγαλύτερα crypto - Ο παράγοντας Τραμπ [γράφημα]
Καμπανάκια για κίνδυνο παραδοσιακά μεγάλων διακυμάνσεων στην αγορά crypto
Από το μηδέν στα... 100.000 δολ. - Το Bitcoin ευδοκιμεί στις συγκρούσεις
Στα δέκα έξι χρόνια της ιστορίας του η τιμή του Bitcoin έχει ανέβει από τα μηδέν δολάρια κοντά στα 100.000
Το Dogecoin αξίζει πλέον περισσότερο από την Porsche
Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να κάνει τις ΗΠΑ παγκόσμια πατρίδα για τα κρυπτονομίσματα, προωθώντας υποστηρικτικούς κανονισμούς
Φρενίτιδα με τα crypto - Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την αγορά τους
Συνεχίζουν να διαγράφουν ανοδική πορεία τα κρυπτονομίσματα, μετά και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ
Ανεβαίνει το Bitcoin - Πλησιάζει το ορόσημο των 100.000 δολαρίων
Το Bitcoin βάζει «φρένο» στις απώλειες των τελευταίων ημερών, που προήλθαν από την κατοχύρωση κερδών, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς
Μαζικό profit-taking στο Bitcoin - Το στοίχημα των 92.000 δολαρίων
Οι προσδοκίες ανατροπής των τιμών του Bitcoin εξαρτώνται από τους ταύρους που προστατεύουν τα νέα τοπικά χαμηλά
Γιατί έμεινε από καύσιμα το ράλι του Bitcoin προς τα 100.000 δολάρια
Το Bitcoin έχει σημειώσει άλμα πάνω από 40% από τις 5 Νοεμβρίου - Γιατί δείχνει να τραβάει φρένο
Bitcoin vs χρυσός: Τι λέει ο «παππούς» των ETFs χρυσού
H αίσθηση ασφάλειας που δημιουργεί το bitcoin έναντι της σταθερότητας που προσφέρει ο χρυσός
Πρωτοχρονιά με το Bitcoin στα 150.000 δολάρια; Τι τροφοδοτεί το νέο ράλι
Η πρόσφατη άνοδος του Bitcoin φαίνεται ότι δεν έχει ολοκληρωθεί - Τι δείχνουν τα στοιχήματα για τις επόμενες μέρες