Ήρθε το τέλος του «μήνα του μέλιτος» για τη σχέση των εργαζομένων με την εξ αποστάσεως εργασία. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η Deutsche Bank.

Σύμφωνα με σημείωμα προς τους πελάτες της DB αναφέρει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων αναφέρουν ότι αισθάνονται απομονωμένοι από τους συναδέλφους τους: «Οι γυναίκες είναι όλο και πιο πιθανό να αναπτύξουν μυοσκελετικά προβλήματα λόγω ανεπαρκών ρυθμίσεων της εξ αποστάσεως εργασίας. Σχεδόν το 40% των εργαζομένων στις ΗΠΑ λένε ότι αισθάνονται εξαντλημένοι μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα εικονικών συναντήσεων» αναφέρει.

«Παρά τον αρχικό μήνα του μέλιτος, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η ελευθερία της εργασίας από το σπίτι έχει κάποια μειονεκτήματα: αραίωση της κουλτούρας της εταιρείας, θέματα συντονισμού, ακόμη και την ψυχική υγεία ορισμένων εργαζομένων», δήλωσε η Marion Laboure, αναλύτρια στη Deutsche Bank.

Παρόλα αυτά όμως, σε έρευνα της DB, προκύπτει ότι οι άνθρωποι αναμένουν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα ακόμα κι όταν η πανδημία δεν θα θεωρείται πλέον απειλή. Ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός προβλέπει ότι τα γραφεία σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς κόμβους όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη θα ξαναγεμίσουν γρήγορα, επισημαίνοντας την αύξηση των επιβατών στα συστήματα δημόσιας συγκοινωνίας και στις δύο πόλεις ως ένα πρώιμο σημάδι ότι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα γραφεία τους.

«Η εργασία από το σπίτι έφερε νέες ελευθερίες, εξοικονόμησε επιπλέον μετρητά μειώνοντας τις μετακινήσεις», είπε η  Laboure. «Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την ψυχική υγεία, οι νεοπροσληφθέντες που δεν έχουν γνωρίσει τους συναδέλφους τους και ακόμη και η ευπάθεια σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν οδηγήσει σε ερωτήματα σχετικά με το αν ο μήνας του μέλιτος με την εργασία από το σπίτι φτάνει στο τέλος του ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive