Η Ουκρανία είναι η πέμπτη χώρα μέσα στις τελευταίες εβδομάδες που θέτει ορισμένους βασικούς κανόνες για την αγορά κρυπτονομισμάτων, σε μία ακόμα ένδειξη ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν ότι το bitcoin είναι εδώ για να μείνει.

Σε σχεδόν ομόφωνη ψηφοφορία, το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που νομιμοποιεί και ρυθμίζει το κρυπτονόμισμα.

Όπως επισημαίνει το CNBC, μέχρι σήμερα, τα κρυπτονομίσματα στην Ουκρανία κινούνταν μέσα «σε μια νόμιμη γκρίζα ζώνη». Δηλαδή, επιτρεπόταν στους ντόπιους να αγοράζουν και να ανταλλάσσουν ψηφιακά νομίσματα, αλλά οι εταιρείες και τα χρηματιστήρια που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα ήταν συχνά υπό στενή παρακολούθηση.

Η νέα νομοθεσία θεσπίζει ένα δίχτυ ασφαλείας για όσους κατέχουν bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Επίσης , για πρώτη φορά η Verkhovna Rada επιχειρεί να καθορίσει τη βασική ορολογία στον κόσμο των crypto. Αν το σχέδιο νόμου υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας, τότε τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τα ψηφιακά πορτοφόλια θα είναι όροι που θα κατοχυρωθούν στο ουκρανικό δίκαιο.

Σε αντίθεση με την κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετήσει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα, ο νόμος της Ουκρανίας δεν διευκολύνει την κυκλοφορία του bitcoin ως μορφή πληρωμής, ούτε το θέτει σε ίση βάση με το εθνικό νόμισμα της χώρας.

Ωστόσο, η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί μέρος μια ευρύτερης πρωτοβουλίας του Κιέβου να στραφεί στο bitcoin.

Μέχρι το 2022, η χώρα σχεδιάζει να ανοίξει την αγορά κρυπτονομισμάτων σε επιχειρήσεις και επενδυτές, σύμφωνα με την Kyiv Post.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto