Διαδοχικές συναντήσεις με παράγοντες της αγοράς είχαν τις τελευταίες ημέρες στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι κίνδυνοι αλλά και τα οφέλη από τα stablecoins- έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τύπο κρυπτονομισμάτων, η αξία των οποίων συνδέεται με τα παραδοσιακά νομίσματα.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ουάσιγκτον ανησυχούν για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά κρυπτονομισμάτων που ξεπέρασε τα ρεκόρ των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο.

Οι αμερικανικές χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές εργάζονται για να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που ενέχουν τα κρυπτονομίσματα στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και σχεδιάζουν να εκδώσουν μια σειρά εκθέσεων σχετικά με το θέμα τους επόμενους μήνες.

Τον Ιούλιο, η υπουργός Οικονομικών Τζάντε Γέλεν είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να θεσπίσει ένα κανονιστικό πλαίσιο για τα σταθερά νομίσματα.

Όπως επισημαίνει το Reuters, σε μία ένδειξη ότι οι προσπάθειες αυξάνονται, οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα με στελέχη της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας για να συζητήσουν πιθανές ρυθμίσεις για το σταθερό Bitcoin.

Πηγές ανέφεραν ότι δύο από τους ανθρώπους είπαν ότι σε συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα, μία από τις οποίες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, οι αξιωματούχοι ρώτησαν εάν τα σταθερά νομίσματα θα απαιτούσαν άμεση εποπτεία εάν γίνουν εξαιρετικά δημοφιλή. Συζήτησαν επίσης πώς οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορέσουν να μετριάσουν τους κινδύνους αν πάρα πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα επιχειρήσουν να εξαργυρώσουν τα stablecoin τους.

Οι αξιωματούχοι ρώτησαν επίσης για το πώς πρέπει να δομηθούν τα σταθερά νομίσματα, πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, εάν το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο είναι επαρκές και άλλα θέματα ασφάλειας.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκαν επίσης νωρίτερα την εβδομάδα με μια ομάδα τραπεζικών και πιστωτικών ενώσεων για να συζητήσουν παρόμοια θέματα.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας είναι πιθανό να βοηθήσουν στη διαμόρφωση μιας ευρείας έκθεσης του υπουργείου Οικονομικών για τα σταθερά νομίσματα που αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών Τζον Ρίτσο είπε ότι το υπουργείο εξετάζει «πιθανά οφέλη και κινδύνους από τα σταθερά νομίσματα για τους χρήστες, τις αγορές ή το χρηματοπιστωτικό σύστημα».

«Καθώς αυτή η εργασία συνεχίζεται, το Υπουργείο Οικονομικών συναντάται με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων των υποστηρικτών των καταναλωτών, των μελών του Κογκρέσου και των συμμετεχόντων στην αγορά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto